Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C
 
8. 6. - 10. 6. Kupte si podprsenku se slevou až 20 %
 

Spíte v podprsence? Nemůže to být pro vaše ňadra nebezpečné?

  • 3. května 2018 | 06:00

    Každá z nás to zná. Ať už v podprsence spíme zcela dobrovolně, nebo se nám tak podařilo usnout po nějakém veselém večírku. Jenže co na to naše tělo a prsy? Nevadí jim, že jsou pod neustálým tlakem? 

  • Dva rozdílné tábory

    Dámská společnost se v tomto směru dělí na dva tábory. První jsou zapřisáhlé milovnice spaní v podprsence. Dokola vám budou opakovat, že díky tomu jim ňadra nepovadají, že jsou stále pevná i ve vyšším věku a že je po noci, kterou třeba strávily spaním na břiše, vůbec nebolí.

    Druhý tábor žen se zase při pouhé představě spánku v podprsence křižuje. Ty naopak ráno pociťují kolem prsů otlaky, nebo dokonce malé odřeninky a stěžují si, že v noci je několikrát nepříjemně probudilo, když se jim prsy ve spodním prádle nějak posunuly.

    Autor: Shutterstock.com

  • Dělala to i Marilyn Monroe

    I z tohoto důvodu tak vznikly dva odlišné názory na věc. Jedni tvrdí, že je to nezdravé, dokonce že nošení podprsenky v noci během spánku by mohlo dojít tak daleko, že žena onemocní rakovinou prsu. Druhá skupina si ale klepe na čelo a stále na tom nevidí vůbec nic divného. Tak jak to tedy je? Mýlila se herečka Marilyn Monroe, která se netajila spaním ve spodním prádle? 

    Spaní v podprsence
    Autor: shuttterstock.com

  • Spojitost není

    „Neexistuje jediný důkaz, jediná studie, která by potvrzovala, že nošení podprsenek
    v posteli je zdraví škodlivé,” říká lékařka Holly Pederson z jedné kliniky v americkém Clevelandu. Stejný názor na to mají i další odborníci, všichni tvrdí, že není důvod si myslet, že by podprsenka ve spánku mohla mít negativní vliv na zdraví. Výzkumy ve spojitosti s tímto problémem potvrzují, že spojitost mezi nošením podprsenky v určitou denní dobu a výskytem rakoviny nenajdete. 

    Spánek v podprsence
    Autor: shutterstock.com

     

  • Může to mít výhody?

    Pokud má spánek v prádle na prsy nějaký vliv, tak spíše pozitivní. Alespoň tak to vidí někteří lékaři. Například britský plastický chirurg Douglas McGregore tvrdí, že to může fungovat preventivně před vznikem strií. Ovšem žádný lékař vám nepoví, jestli můžete nějak zamezit tomu, že vám budou s postupem let prsy uvadat. Co si budeme nalhávat: věk je prevít a gravitaci prostě nezrušíte. 

    Spaní v podprsence
    Autor: shutterstock.com

  • Volba každé z nás

    Ve výsledku tedy záleží na náladě a zvyklosti každé z nás. Je pravda, že když člověk zapojí selský rozum, dávalo by smysl, že nošení podpory i v noci trochu zpomalí uvadání ňader. Jenže má-li žena děti, pak asi ani podprsenka ji v tomto směru nezachrání. Nicméně pokud se rozhodnete v podprsence spát, měly byste volit spíše bezkosticové typu lambada, které pokožku nechají spíše dýchat, než krajkové push-up. A to platí i kvůli hygieně – čím více bavlny, tím lépe!

    Pokud budete spát v podprsence, vyhnou se vám strie. Prý.
    Autor: Shutterstock.com

Diskuse ke článku
.
O víkendu 8. - 10. 6. jsme pro vás připravili skvělou nákupní akci. Ve vybraných obchodech si budete moci koupit tu nejlepší podprsenku, navíc se slevou až 20 % a dárkem od YVES ROCHER. To rozhodně nesmíte propásnout!
Správná velikost podprsenky
Video se připravuje ...