Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Návrháři prozradili, jaké boty se budou nosit příští rok. Zamilujte si je už teď!

Fotografie
26. září 2018 | 06:00

Podzim ještě ani nezačal, a vy už se těšíte na příští jaro a léto? Tak si zkraťte čekání naší malou ochutnávkou trendy bot, které se budou nosit na jaře 2019!

Trendem číslo jedna budou rozhodně třásně a ozdoby z peří. To se objevilo na přehlídkách značek Asai nebo Pamella Roland. Třásně jsme mohli vidět v klasické podobě připomínající western na přehlídce Longchamp nebo v elegantnějším provedení na přehlídce Oscar de la Renta.

5177206:gallery:true:true

Pozadu nezůstanou ani transparentní materiály a na jaře si budete chtít pořídit průhledné sandálky nebo lehké kozačky do deštivých dní, ve kterých budete moci ukázat svou manikúru.

5178618:gallery:true:true

Ještě chvíli zůstaneme i u "ugly shoes", neboli u doslova "ošklivých bot", které vypadají jako z tatínkovy skříně. Tentokrát to ale nebudou tenisky, ale sandály, které vypadají sportovně. Předvedli je třeba návrháři John Elliott a Anna Sui. A při zemi nezůstali! Modelkám do nich oblékli ponožky. Že by se pánská česká klasika dostala do světa?

Nejvíce se návrháři zaměřili na hravé šněrování a vázání kolem nohy. Krásné kousky byly k vidění zejména na přehlídkách značek Monse a Hermès. Toto vázání tvoří většinou široké pruhy z krásných látek a my doufáme, že se příští rok takové boty objeví i v konfekci! Modely si můžete prohlédnout v naší fotogalerii:

Dalším výrazným trendem budou geometrické podpatky a dlouhé špičky. Pozor jen, abyste si nepořídila obuv, ve které pak nebude možné chodit. Tyto modely mohou být značně nepohodlné. 

5177211:gallery:true:true

Autor: Markéta Luštincová