Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Pravidla oblékání na hudební festival: Stačí jedna trendy věc a držet se svého stylu!

5. července 2015 | 06:00

Sezona letních hudebních festivalů je v plném proudu. Už dávno se na "fesťáky" nejezdí s pohodlnými šortkami a sandály, dnes je totiž tato událost vysoce módní záležitostí. Perfektně nalakované nehty, dokonalé líčení a taška plná tílek, sukní, šortek a doplňků. Poradíme vám, jaké módní zásady dodržovat.

Na českých hudebních festivalech už hrají trendy a osobitý styl velkou roli, ale i přesto se zatím ani zdaleka nepodobají těm zahraničním, které mnohdy připomínají spíše luxusní módní přehlídku. Například na kalifornskou Coachellu každý rok vyrážejí desítky celebrit, jako jsou třeba Cara Delevingne, Sienna Miller, Rihanna nebo Heidi Klum. Tyto krásky nejčastěji oblékají značkové šortky z bílého denimu, bílé krajkové halenky, třásně, aztécké vzory, květinové čelenky a nalepovací tetování. Buďte i vy za hvězdu!

Držte se svého osobitého stylu

I když je na festivalech téměř nutností, abyste vybočovala z davu, nesnažte se na sebe natáhnout a navěsit všechny možné hadříky a doplňky, které jste nedávno viděla v módním časopise nebo v obchodech. Fesťák není karneval! Stačí, když si obléknete nadčasové džínové šortky, krajkový top a celý outfit ozvláštníte kloboukem a výrazným šperkem. V jednoduchosti je síla.

Katy Perry na festivalu Coachella
Autor: profimedia.cz

Jeden klíčový kousek

Místo v tašce i spoustu starostí si ušetříte tak, že si ještě doma zvolíte jeden klíčový kousek, ze kterého budete vytvářet různé outfity. Džínové potrhané šortky můžete kombinovat se zkráceným topem, kimonem s třásněmi nebo třeba háčkovanou vestou. Skvělým základním kouskem mohou být i jednobarevné šaty, overal nebo pohodlné a moderní teplákové kalhoty.

Pořiďte si jeden super trendy doplněk

Nemusíte s sebou na víkend vozit tři kabelky, pět náhrdelníků ani krabičku plnou náušnic. Bohatě vám postačí kabelka s třásněmi nebo nápadné náušnice s kytičkou. Doplněk si vyberte, až když budete mít zabaleno, aby vám ladil ke všem věcem, které si s sebou vezete.

Nenoste plavky

Plavky patří k vodě, ne na hudební festival. Pokud je však vedro k padnutí, vsaďte na vzdušnou maxisukni a stylový crop top nebo lehkou halenku bez rukávů. V takovém outfitu vám bude mnohem lépe, než když se budete přehnaně odhalovat.

Před nákupem oblečení na hudební festival se inspirujte v naší fotogalerii!