Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Co dokáže make-up: Proč si ženy malují jen půlku obličeje?

21. července 2015 | 06:00

Instagram je poslední dobou plný fotek žen, které mají nalíčenou jen půlku obličeje. Jsou doplněné hashtagem #thepowerofmakeup, což v překladu znamená "síla make-upu". Co za touto vlnou stojí?

Záplavu těchto fotek spustilo video profesionální vlasové a kosmetické vizážistky a blogerky Nikkie. Rozhodla se ho natočit kvůli tomu, že poslední dobou je make-up vnímán spíše negativně: ženy, které ho používají, to prý dělají buď pro muže, nebo postrádají sebevědomí, nemají sebe samy rády. Jednoduše řečeno – je až ostuda říct, že se ráda líčíte. No to snad ne!

Nikkie a jeden z jejích looků. Své fanoušky zásobuje novými tutorialy a videi denně.
Autor: instagram.com/nikkietutorials

Proti tomu se Nikkie rozhodla promluvit ve svém videu, kde ukazuje "sílu make-upu", a zastává se tak těch žen, které se malují prostě proto, že to mají rády. Pomocí líčidel se rozhodla proměnit jen půlku svého obličeje a tu druhou nechat přirozenou. Inspirovala další ženy, které udělaly to samé a své fotky, jež pořád přibývají, označují hashtagem#thepowerofmakeup. Mnohé z nich k nim připojují svůj názor, proč se zrovna ony rády líčí. A co si myslíte o make-upu vy?

Přečtěte si, co si myslí jedna z žen:

"Nedávno jsem si všimla tohoto trendu a myslím, že má velký význam. Nezáleží na tom, jak vypadáte, měly byste se cítit sebevědomě a svobodně v čemkoli, co se rozhodnete nosit. Není nic špatného na tom, že trávíte čas před zrcadlem, abyste se ujistila, že máte dokonalé obočí, ani na tom, že půjdete cvičit nenalíčená. Dělejte to, co vás dělá šťastnými, dámy!"

Tay Mullins a její foto.
Autor: instagram.com/tay_mullins

Na zmiňované video se můžete podívat zde:

Autor: luh