Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vyzkoušeno: Barvou letošního roku je "blorange". Komu bude slušet?

Video se připravuje ...
Barvou vlasů letošního roku je "blorange". Komu bude slušet?
VIDEO: Ladislav Novák/bpž
9. března 2017 | 10:00

Vlasový trend, který od začátku letošního roku hýbe světem internetu, se jmenuje "blorange" a dává jasně najevo, že pastelovým barvám ve vlasech ještě rozhodně neodzvonilo. Jaké barevné tóny v sobě kombinuje a kdo si ji může dovolit?

Název "blorange" není ničím jiným než kombinací anglických slov blonde (blond) a orange (oranžová). Přesto si nepředstavujte, že výsledek by měl být zrzavý. Tento trend kombinuje mnoho odstínů od blond přes zlatou, oranžovou, meruňkovou a broskvovou až po pastelové růžové tóny. Jak má vypadat výsledek? Jako by vám ve vlasech zapadalo slunce.

Jedině u kadeřníka

Pokud se pro trendy barvu rozhodnete, ani se o ni nepokoušejte doma. Jako první krok mi totiž kadeřnice vlasy musela odbarvit opravdu do co nejsvětlejší blond, aby pastelové pigmenty dobře chytly. Pokud se o to budete pokoušet doma, v lepším případě si vlasy zničíte, v tom horším vám budou ulétávat.

Po odbarvení přichází na řadu samotné barvení. Ani to není žádná hračka. Barva se musí namíchat z několika odstínů a prameny se probarvují postupně, aby vlasy nebyly v jednom tónu, ale přirozeně se v nich objevily všechny odstíny. Na konečky se tak nanáší jiná barva než na kořínky, a navíc má všude jinou dobu působení. Ani s důmyslným systémem zrcadel, abyste si viděla i na zadní část vlasů, toto doma prostě nedokážete.

V legendárním pražském salonu Joshua, který se na neobvyklé barvy a střihy specializuje, vás sice tento typ účesu a barvy vyjde na více než tři tisíce korun, ale peněz rozhodně litovat nebudete. I po 14 dnech je barva nádherná, i když podstatně méně intenzivní, a vymývá se rovnoměrně tak, že jsou stále viditelné všechny tóny, které mi Alexandra do vlasů nanesla

Video se připravuje ...
Toužíte po moderní barvě vlasů? Na toto se musíte připravit • VIDEO: Ladislav Novák/bpž

Komu bude slušet

Výhodou této barvy je, že kombinuje teplé i studené tóny naráz, takže bude slušet opravdu každé ženě, a to bez ohledu na barvu či podtón pleti. Stejně tak nezáleží na tom, kolik vám je let. Pokud si na trochu extravagance troufáte, pořiďte si vlasy v barvě "blorange" klidně i na prahu šedesátky.

Jediné, s čím musíte počítat, je, že pastelové barvy se nanášejí na opravdu výrazně odbarvené vlasy. Proto se doporučují spíš pro majitelky kratších účesů. Pokud máte vlasy dlouhé, hodně záleží na jejich kvalitě. Pastelové barvy se rychle vymývají, a chcete-li se z této barvy těšit dlouho, musíte pravidelně – zhruba každé čtyři týdny – chodit na odbarvení a tónování. Což je pro vlasy nápor, který pokud jsou hodně dlouhé, nemusí vydržet.

Jak se o trendy barvu starat

Trendy pigmenty se z vlasů velmi rychle vymývají. Chcete-li, aby vám pastelová barva vydržela co nejdéle, neobejde se to bez vaší intenzivní péče. Snažte se vlasy mýt pokud možno co nejméně a používejte suchý šampon. Také si kupte šampony a kondicionéry určené pro barvené vlasy a používejte olejíčky, které vlas uzavřou, vyživí a udrží v něm pigmenty co nejdéle.

Video se připravuje ...
Jak pečovat o barvené vlasy? Myjte je co nejméně! • VIDEO: Ladislav Novák/bpž

Autor: brig