Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V USA zakázali reklamu s plus size modelkou Ashley Graham! Údajně je příliš tlustá

16. března 2016 | 06:00

Americká módní značka Lane Bryant dostala se svou reklamou na spodní prádlo stopku od dvou hlavních amerických televizních kanálů. Důvod? Reklama je příliš kontroverzní a podporuje obezitu!

Značka oblečení Lane Bryant je na trhu už 112 let a cílem její nejnovější reklamy bylo podpořit pozitivní vnímání ženského těla a oslavovat ženy všech tvarů a velikostí. Pět žen v třicetisekundovém spotu říká, k čemu si myslí, že jejich těla jsou "vyrobena". "Toto tělo je vyrobeno k tomu, aby bylo drzé, silné a sexy," říká v reklamě Ashley Graham, která má velikost 44. Takto se všech pět žen střídá před kamerou a říkají, proč milují své tělo, i když není dokonalé.

Se svým konceptem #ThisBody se Lane Bryant snaží dodat sebevědomí ženám, které se cítí méněcenně kvůli tomu, že mají velikost větší než M.

Video se připravuje ...
Ashley Graham v reklamě, kterou v USA zakázali • VIDEO: youtube.com/lanebryant

Televizním stanicím ABC a NBC se však nelíbilo, že je v reklamním spotu příliš nahoty, proto ho zakázaly. Se zprávou přišel americký bulvární web TMZ. Podle jejich zdroje zákaz nesouvisí ani tak s nahotou jako s faktem, že modelky nemají velikost XS, tak jako mají modelky ve spodním prádle v reklamách od Victoria´s Secret. Ty mimochodem nikdo nikdy nezakázal...

Ironií je, že slogan reklamy zní: "Toto tělo má být vidět. Každá křivka, každý záhyb, každý centimetr. Bez omlouvání, silné a krásné."

Jaký názor na to máte vy?

Pohoršuje vás reklama od Lane Bryant?
3,8%
96,2%
Děkujeme za Váš hlas!
7 hlasů
175 hlasů

 

Další novinky ze světa celebrit najdete v rubrice VIP.

Autor: luh