Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Test očních krémů: Víme, které vás zbaví vrásek a kruhů pod očima

16. srpna 2018 | 06:00

Oblast kolem očí stárne mnohem rychleji než jiné části pokožky obličeje a jde o místo, které při úsměvu nejvíce namáháte. Z toho důvodu si zaslouží speciální péči v podobě očních krémů. Vyzkoušely jsme jich pro vás několik. Které vás zbaví vrásek a kruhů pod očima? 

Možná si říkáte, že se vám nevyplatí investovat mnohdy hříšné peníze do očního krému. Jste ale na velkém omylu. Oblast kolem očí stárne mnohem rychleji než jiné části pokožky obličeje, a to z toho důvodu, že se jedná o nejtenčí oblast kůže, která obsahuje méně kolagenu a mazových žláz. Pokožka kolem očí je velmi citlivá, a proto byste měla věnovat jí zvláštní pozornost a nepoužívat k jejímu ošetření běžný pleťový krém, který by oční okolí mohl podráždit.

Oční krém nanášejte vždy na odlíčenou pokožku. Citlivá oblast očního okolí vyžaduje jemnou aplikaci, a proto krém vždy nanášejte prsteníčky, které ze všech prstů vyvíjejí nejmenší tlak. Krém neroztírejte, ale jemným poklepáváním špičky prstu ho rozprostřete po pleti, vždy od vnějšího koutku k vnitřnímu.  

Existuje několik druhů očních krémů. Některé se zaměřují na vysušenou pleť, jiné působí na vrásky, tmavé kruhy nebo otoky. Vyzkoušely jsme jich pro vás hned několik. Které z nich nás nadchly nejvíce?

Oční péče proti vráskám Nivea Q10 Plus C, 163 Kč (15 ml)

Nivea oční péče proti vráskám Q10 Plus C, 163 Kč (15 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem
Koupíte v síti drogerií.

V kosmetice mám ráda jednoduchost, a proto mi je sympatické, že hlavními složkami výrobku jsou dva osvědčené antioxidanty koenzym Q10 a vitamin C. Na obalu tento krém slibuje redukci vějířkovitých linek kolem očí. Mně po něm žádný vějířek nezmizel, je ale pravda, že pokožku dokáže krásně vyživit a osvěžit. Nepálí po něm oči. Nadchlo mě, že je neparfémovaný.

Známka jako ve škole: 2

Krém na redukci kruhů a váčků pod očima Ryor Kaviderm, 164 Kč (30 ml)

Kaviderm krém na redukci kruhů a váčků pod očima Ryor, 164 Kč (30 ml), koupíte na www.ryor.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.ryor.cz

Nevtíravá vůně a jemné složení vás uchvátí ihned po prvním nanesení. I když se vám krém omylem dostane do oka, vůbec ho neucítíte. Oční okolí příjemně zchladí a uklidní. Skvělá je i pumpička s dávkovačem, a kdybych si opravdu musela nějaké negativum najít, tak bych uvedla, že by mohla dávat o něco méně krému.

Známka jako ve škole: 1

Oční gel na unavené oči Dermacol Eye Gold, 169 Kč (15 ml)

Dermacol Eye Gold oční gel na unavené oči, 169 Kč (15 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Jelikož mívám oteklé oči dost často i z důvodu alergie, hledala jsem vhodný krém na oční okolí, který by byl příjemný, neštípal, příjemně zchladil a pomáhal odstranit kruhy pod očima. Oční gel pro unavené oči Dermacol všechny tyto požadavky splňuje na jedničku.

Známka jako ve škole: 1

Intenzivní liftingový krém na oči a rty Dermacol, 269 Kč (15 ml)

Dermacol intenzivní liftingový krém na oči a rty, 269 Kč (15 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Přípravek jsem večer nanesla přesně podle návodu. Bohužel jsem jeho nanesení cítila a trochu mě pálily oči a ráno jsem je měla mírně oteklé. Otoky ale naštěstí ustoupily. Jelikož je určen i na rty, aplikovala jsem ho i na ně, a tam žádné problémy nezpůsobil. Pokud mám hodnotit dlouhodobější efekt, troufám si tvrdit, že byl už po pár dnech znatelný, ačkoli zázraky nečekejte. Mírné pálení se objevilo po každém nanesení, i když spíše sláblo.

Známka jako ve škole: 3

Rozjasňující oční gel s mandlovým květem Le Petit Olivier, 286 Kč (15 ml)

Rozjasňující oční gel s mandlovým květem Le Petit Olivier, 286 Kč (15 ml), koupíte na www.domdaco.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.domdaco.cz

Oční gel jsem vyzkoušela poprvé a na rozdíl od krémů, které používám běžně, mě potěšil jeho chladivý efekt, který je umocněn také tím, že se gel aplikuje kovovou kuličkou. Gel je celkem řídký a trvá déle, než se vsákne. Je příjemný, dobře hydratuje, ale jestli vyhladí i drobné vrásky, si nejsem úplně jistá.

Známka jako ve škole: 2

Oční gel Hydra Sublim, 349 Kč (15 ml)

Oční gel Hydra Sublim, 349 Kč (15ml), koupíte v parfumériích Marionnaud
Autor: archiv firem

Koupíte v parfumeriích Marionnaud.

Gel je velice příjemný, oční okolí nijak nedráždí a rychle se vstřebává. Oční okolí je po něm hezky hydratované, jemné na dotek a jakoby rozzářené. Má si hravě poradit s váčky a kruhy pod očima, což nejsem schopna posoudit, protože mě tento problém netrápí.

Známka jako ve škole: 1

Oční omlazující krém Oriflame Optimals Age Revive, 349 Kč (15 ml)

Oční omlazující krém Optimals Age Revive Oriflame, 349 Kč (15 ml), koupíte na www.oriflame.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.oriflame.cz

Tento oční krém byl pro mě překvapením, bohužel pozitivní dojem mi naprosto zkazilo jeho balení. Krém je v tubě s malou aplikační kuličkou, která, alespoň podle mě, v podstatě nefunguje. Krém nejde přes kuličku dobře vymáčknout a kulička se mi k jeho nanášení nezdá dost jemná vzhledem k delikátním partiím kolem očí, na které je určen. Krém se jinak rychle vstřebá a má jemnou, nevtíravou vůni. Nijak nedráždí a po jeho nanesení jsem měla svěží dojem a pocit vypnutého očního okolí.

Známka jako ve škole: 3

Oční krém pro citlivou pleť okolo očí Eucerin Aquaporin Active, 399 Kč (15 ml)

Oční krém Eucerin Aquaporin Active pro citlivou pleť okolo očí, 399 Kč (15 ml), koupíte v síti lékáren
Autor: archiv firem
Koupíte v síti lékáren.

Tahle značka je sázkou na jistotu a platí to i u očního krému Aquaporin Active. Nic mě po něm nepálí, což se mi jinak vzhledem k citlivým očím často stává. Oční okolí je hydratované a krém zmírňuje náznaky únavy a otoky. 

Známka jako ve škole: 1

Oční gel Bioderma Sensibio, 441 Kč (15 ml)

Oční gel Bioderma Sensibio, 441 Kč (15 ml), koupíte v síti lékáren
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Krém je určený především na snížení otoků v očním okolí a k hydrataci pleti. Má jemnou gelovou konzistenci, která se skvěle zapracovává do pleti, a chvíli po nanesení krém příjemně chladí. Je určen pro citlivou pleť a můžu potvrdit, že v očích vůbec nepálí.

Známka jako ve škole: 1

Rozjasňující roll-on na okolí očí Yves Rocher Sérum Végétal, 449 Kč (15 ml)

Rozjasňující roll-on na okolí očí Sérum Végétal Yves Rocher, 449 Kč (15 ml), koupíte na www.yvesrocher. nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem
Koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách.

Musela jsem si zvyknout na způsob aplikace. Nevklepává se prsty, ale nanáší se pomocí tři malých kuliček na způsob roll-on: vymáčknete trošku krému (množství se musíte naučit trefit, já nejdříve dávala zbytečně moc) a pojížděním kuličkami aplikujete. Netroufám si tvrdit, že mi ubyly vrásky, ale neměla jsem ráno tmavé a nateklé kruhy pod očima. 

Známka jako ve škole: 1-

Projasňující oční krém NovAge Bright Sublime, Oriflame, 529 Kč (15 ml)

Projasňující oční krém NovAge Bright Sublime Oriflame, 529 Kč (15 ml), koupíte na www.oriflame.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.oriflame.cz

Překvapilo mě, že krém není parfémovaný, protože to u značky Oriflame není běžné, a měla jsem z toho radost. Také díky tomu krém v okolí očí ani rtů nepálí. Je hutnější a je potřeba ho do pleti vklepat, ale díky tomu nelepí a opravdu vyživuje. Já osobně preferuji lehčí krémy – tento bych doporučila na opravdu suchou nebo zralou pokožku. Balení vypadá luxusně a cena je poněkud vyšší.

Známka jako ve škole: 2

Roll-on na okolí očí Elixir Jeunesse, Yves Rocher, 559 Kč (15 ml)

Roll-on na okolí očí Elixir Jeunesse Yves Rocher, 559 Kč (15 ml), koupíte na www.yvesrocher. nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem
Koupíte na www.yvesrocher. nebo v kamenných prodejnách.

Lehoučký gelový krém jsem si zamilovala od prvního použití. Na aplikátoru jsou tři malé kovové kuličky, které pěkně chladí a oční okolí zároveň promasírují. Po této "masáži" většinou krém ještě trochu zapracuji prsty, ale vstřebává se opravdu rychle. Na pleť by měl mít detoxikační účinky a měl by odstraňovat černé kruhy po očima. Používám ho pravidelně a pleť se mi zdá v očním okolí hezčí a tmavé kruhy mě tolik netrápí.

Známka jako ve škole: 1

Intenzivní oční krém Essenté, 643 Kč (50 ml)

Intenzivní oční krém ESSENTÉ, 643 Kč (50 ml), koupíte na www.essente.cz
Autor: archiv firem
Koupíte na www.essente.cz

Pleť okolo očí jsem měla s tímto krémem příjemně vyživenou a hydratovanou. Oči nijak nedráždí, což beru jako velké plus, protože po některých přípravcích mě jinak začnou pálit. Na obalu se uvádí, že peptidy obsažené v krému zesvětlují tmavé kruhy pod očima. To se mi ale nepotvrdilo – u mě platí, že na kruhy pod očima pomůže vydatný spánek.

Známka jako ve škole: 2

Oční krém 100% Pure, 670 Kč (30 ml)

Oční krém 100% Pure Káva, 670 Kč (30 ml), koupíte na www.100percentpure.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.100percentpure.cz

Jak už samotný název napovídá, jedná se o produkt přírodní. Obsahuje kofein ze zelených zrnek kávy. Ta by měla mít povzbudivý účinek. Obsahuje také vedle jiných úžasných látek i šípkový olej, který vyživuje pokožku a zabraňuje stárnutí. Je to krém jak na omlazení, tak na zesvětlení kruhů pod očima. Kávová vůně je příjemná, krém se rychle vstřebává, nedráždí pokožku a kůži zanechává jemnou. 

Známka jako ve škole: 1

Oční krém Natinuel The Look, 1150 Kč (15 ml)

Oční krém Natinuel The Look, 1150 Kč (15 ml), koupíte na www.natinuel.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.natinuel.cz

Natinuel je italská kosmetika, na kterou můžete narazit v kosmetických salonech. Oční krém má jemnou konzistenci, neutrální vůni a na pokožce se chová spíš jako lehký gel. Oční okolí vypne a hydratuje, takže vypadá rozzářeně. Po nanesení se velmi rychle vstřebá. Měl by zmírnit i váčky pod očima, což nemohu posoudit, ale na kruhy pod očima poměrně působí.

Známka jako ve škole: 2

 

 

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...