Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

5 pravidel pro letní líčení: Jak vyzrát na horko a vypadat skvěle?

  • 24. července 2018 | 06:00

    Roztékající se make-up, rozmazaná řasenka nebo slité oční stíny nepatří k našim představám o ideálním létě. Právě v tomhle období totiž chceme vypadat dokonale. Jak to udělat, abychom působily i v horkých letních dnech vždy svěže?

  • Méně je více

    Tónovací denní krém, Essenté, odstín Beige, 489 Kč (50 ml). Koupíte na www.essente.cz
    Autor: archiv firem

    V létě se více potíte, a tak v horkém letním počasí může vaše pleť působit příliš leskle a neupraveně. Začněte líčením lehkým pleťovým krémem s vyšším ochranným faktorem a počkejte alespoň čtvrt hodiny, než nanesete make-up. Ten by měl mít lehčí konzistenci – nebo sáhněte po oblíbených BB či CC krémech. Pokračujte aplikací korektoru pod oči a před fixací odsajte přebytečný maz papírovým ubrouskem nebo vatovým tamponkem. Tím, že se zbavíte přebytku už v téhle fázi, vydrží make-up mnohem déle bez chyby. 

    Tip: Vyzkoušejte tónovací denní krém Essenté, odstín Gold, 489 Kč (50 ml). Koupíte na www.essente.cz

  • Investujte do voděodolné kosmetiky

    Voděodolná řasenka Wolume Glamour Push Up, Bourjois, 329 Kč, koupíte v parfumériích FAnn
    Autor: archiv firem

    Voděodolná líčidla jsou bezva pomocníci během horkých letních dnů, protože nejen odpuzují vodu, ale také víc odolávají potu. Skvělé jsou nejen voděodolné řasenky, ale také krémové, voděodolné oční stíny, které se velmi jednoduše aplikují prstem a vydrží perfektní na víčku celý den. K dostání jsou i voděodolné tužky na oči, oční linky nebo rtěnky, které vypadají celý den dokonale a nerozmazávají se. 

    Tip: Perfektně nalíčené řasy vám zaručí voděodolná řasenka Volume Glamour Push Up, Bourjois, 329 Kč. Koupíte v parfumeriích FAnn

     

  • Fixujte

    Loreal Paris Fixační sprej na make-up Infallible, 275 Kč (100 ml). Koupíte v síti drogérií
    Autor: archiv firem

    Aby vám líčení vydrželo krásné i v horku, investujte do fixátoru líčidel. Jde o speciální spreje, které zabraňují rozmazávání a stírání líčidel. Zahalí vaši pleť jemným závojem, osvěží ji a líčidla díky nim vydrží. Během dne můžete líčení osvěžit také termální vodou nebo bio růžovou vodou ve spreji. Jednoduše ji kdykoli během dne nastříkejte na tvář ze vzdálenosti alespoň dvacet centimetrů a nechte zaschnout. 

    Tip: Fixační sprej na make-up L'Oréal Paris Infallible, 275 Kč (100 ml). Koupíte v síti drogerií.

     

  • Bronzujte

    Dermacol Bronzující paletka, 249 Kč, koupíte na www.dermacol.cz nebo v prodejnách Dermacol
    Autor: archiv firem

    Dotek slunce na naší tváři udělá pleť zdravější a odpočatější. Bronzer naneste na hranu čela, poprašte jím lehce špičku nosu, hranu lícních kostí i bradu. Vytvoříte tak přirozené kontury tváře, a navíc dodáte své pleti zdravý vzhled. Vybírejte bronzer v přirozeném medovém odstínu, který většině českých žen sluší nejvíc.

    Tip: Bronzující paletka Dermacol, 249 Kč, koupíte na www.dermacol.cz nebo v prodejnách Dermacol

  • Nebojte se barev

    Tekutá rtěnka Lip Stain Sephora, odstín 08 Whipped Blush, 295 Kč. Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách
    Autor: archiv firem

    Léto je jako stvořené pro barevné líčení. I když nejste fanouškem pestrých barev, stačí jen jemnou barvou oživit líčení. Trendem pro letošní léto jsou odstíny inspirované mořem, a tak v kolekcích najdete zejména tóny tyrkysové nebo sytě modré v kombinaci s korálovou, zlatou a bronzovou barvou. Když si na barevné líčení netroufáte, sáhněte alespoň po barevném laku na nehty.  

    Tip: Tekutá rtěnka Lip Stain, Sephora, odstín 08 Whipped Blush, 295 Kč. Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách

Autor: Majka Dvořáková
Diskuse ke článku
.