Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Princezna Caroline: Smrt, skandály, smůla. Je monacká rodina prokletá?

Video se připravuje ...
24. dubna 2018 | 06:00

Nejstarší dcera zesnulého monackého knížete Rainiera III. a bývalé herečky Grace Kelly je čtyřnásobná babička. Za svůj život uzavřela tři manželství. První skončilo rozvodem, druhé smrtí manžela a třetí sice trvá, ale manžel ji podvádí. Je snad slavný rod Grimaldů prokletý?

Caroline se narodila v roce 1957 monackému knížeti a americké herečce Grace Kelly. Po ní následovali bratr Albert a sestra Stephanie. Osud rodiny nebyl nijak růžový. Manželství obou rodičů bylo bouřlivé a v roce 1982 kněžna Grace zemřela při autonehodě. Údajně dostala mrtvici a auto se zřítilo z útesu. Tehdy musela nejstarší Caroline převzít povinnosti první dámy. A dařilo se jí.

Už v dětství byla vychovávána k tomu, aby jednou plnila vladařské povinnosti a také aby byla poslušná. Poslušnost ovšem nebyla její silná stránka. Byla krásná a milovala muže. Rodiče skřípali zuby nad jejími avantýrami, ale nemohli nic dělat. Caroline měla svou hlavu a už v jedenadvaceti se provdala za francouzského bankéře Philippa Junota. Neměl modrou krev a kněžna Grace dceři prorokovala, že manželství dlouho nevydrží.

Nevydrželo a po dvou letech následoval rozvod. V roce 1983 se vdala podruhé za italského obchodníka Stefana Casiraghiho. Ani on neměl modrou krev, ale to Caroline ani trochu nevadilo. Zamilovala se až po uši a narodily se jim tři děti. Jejich štěstí ale netrvalo dlouho, opět zasáhl osud. Manžel Stefan tragicky zahynul při závodech motorových člunů. Těsně před závodem své ženě slíbil, že to budou poslední závody. Nemýlil se.

Caroline se utápěla v žalu, přestala plnit státnické povinnosti a zdálo se, že zůstane sama. V roce 1999 se však vdala potřetí a konečně za muže s modrou krví, a to hannoverského prince Ernsta Augusta. Toho si ostatně pro Caroline přála už její matka Grace. Spolu mají jednu dceru. Ovšem ani tohle manželství neprovází štěstí. Po deseti letech se začaly objevovat informace, že princ Ernst je své ženě nevěrný s prostitutkami. Vedle toho je proslulý svou zálibou v alkoholu a rvačkách. Caroline prostě nemá na muže štěstí.

Zda dojde k rozvodu, o tom se pouze spekuluje, nicméně na mnoha společenských akcích se Caroline objevuje už bez manžela. Ten žije většinu roku na svém panství v Rakousku. Pokud by ale došlo k rozvodu, Caroline by přišla o titul hannoverské princezny a titul královská Výsost – a to by se jí asi moc nelíbilo. Navíc být vdaná je lepší než opět rozvedená.

Přesto je Caroline vzornou monackou princeznou, je prezidentkou monackých skautů, je iniciativní v charitě a je velvyslankyní dobré vůle UNESCO. Vedle toho je i ve svých jedenašedesáti stále přitažlivou a aktivní ženou. Ráda lyžuje, jezdí na koni a plave. Miluje taky módu a patří k nejlépe oblékaným ženám. Jediné, co skutečně nesnáší, jsou novináři. Jako mladá si toho s nimi hodně užila. Rozhovory nedává a snaží se žít normálním životem čtyřnásobné babičky.

 

Více o evropských princeznách se dozvíte na webu Blesku pro ženy ZDE

 

Autor: aši