Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Manžel jí utekl se štíhlou asistentkou, proto Hanka zhubla 25 kilo!

Čtenářka Hana zhubla pětadvacet kilo poté, co jí utekl manžel.
30. června 2014 | 06:00

Příběh jako vystřižený ze špatného filmu, který začal velkou láskou a štěstím z narození dvojčat, pokračoval únavou, kily navíc a skončil nevěrou.
 

Hanka sice celý život bojovala s mírnou nadváhou, ale než založila rodinu, dařilo se jí chutě i kila krotit. První velký výkyv přišel v těhotenství a další kila se nabalila i během péče o dvojčata. Když se ručička na váze dostala na 95 kilo, doma začalo peklo v ráji.

Tloustnutí na mateřské

Ilustrační fotografie
Autor: profimedia.cz
„Jsem věčná dietářka, ale před svatbou se mi dařilo udržet váhu kolem 65 kilogramů. Hodně jsem přibrala, když jsem čekala dvojčata, ale všichni mě chlácholili, že to nemusím brát nijak dramaticky. Jenže po porodu mi zůstala váha na osmdesáti kilech. Zažívala jsem každodenní nekončící kolotoč, který péče o narozené dítě – a v mém případě v dvojnásobné míře – přináší. Neměla jsem vůbec čas na sebe, natož na vaření a dodržování nějakého jídelníčku. Když byla chvíle, do něčeho jsem si kousla. A protože malí trpěli na koliky, vynechala jsem i zeleninu a jedla hlavně housky,“ vypráví mladá maminka.

Cesta k osamění
Hanka doufala, že jí s dvojčaty pomůže manžel, ale on byl čím dál naštvanější, že doma není nic tak, jak bývalo, a každý večer ho nečeká štíhlá a usměvavá ženuška s teplou večeří v ruce. „Dostala jsem se do začarovaného kruhu. Snažila jsem se vyhovět všem, a neprospěla nikomu – hlavně ne sobě. Vůbec mi nezbývala chvilka k odpočinku, byla jsem unavená a vyčerpaná. Přestala jsem se malovat, protože jsem to považovala za zbytečně vynaloženou energii, a pár měsíců bez kadeřníka také udělalo své. Jediné, co se mi opravdu „dařilo“, bylo přibírání na váze. Najednou jsem měla skoro o třicet kilo víc než před pěti lety, kdy jsme se s manželem poznali. Muž celou situaci vyřešil velmi svérázně.

Zbytek Hančina příběhu, společně s jídelníčkem, díky kterému se jí podařilo zhubnout 25 kilogramů, najdete v dnešním čísle Blesku pro ženy.

Autor: archiv BPŽ

Autor: MAJ