Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Diskriminace! Zhubla 80 kilo, její fotku s odhaleným břichem ale odmítli zveřejnit

7. května 2014 | 15:48

Z morbidně obézní ženy se změnila v pohlednou nevěstu. Dokázala téměř nemožné! A je na to právem hrdá. O svoje zkušenosti se proto chtěla Brooke Birmingham (28) z Illinois podělit i s ostatními ženami, které chtějí zhubnout.  Jenže narazila...

"Vím, že je na světě spousta žen a mužů, kteří bojují s nadváhou. Chtěla jsem jim proto ukázat, že zhubnout se opravdu dá. Založila jsem si proto blog, kde celou tu svojí cestu popisuji. Jsou tam i recepty, podle kterých si vařím," svěřila se Brooke.

Ta za čtyři a půl roku dokázala shodit osmdesát kilo. Nešlo ale o žádnou zázračnou dietu nebo preparát. Tahle mladá žena zkrátka jen začala cvičit, hýbat se a vařit si doma.

Brooke byla opravdu nezdravě obézní.
Autor: brookenotonadiet.com
"Můj příběh zaujal i magazín Shape. Oslovili mě, zda ho mohou uveřejnit i s mými fotografiemi. Samozřejmě jsem souhlasila. Sepsala jsem ho a poslala ho i s fotkami "před a po", dodává.

Jenže za pár dní se Brooke dočkala nepříjemného překvapení. Z časopisu jí poslali dopis, že potřebují jinou fotku, na které bude oblečená, protože tu v bikinách neuveřejní.

Brooke je přesvědčená, že její tělo teď vypadá skvěle. Časopis Shape ale odmítl uveřejnit její fotku v bikinách.
Autor: brookenotonadiet.com

Překvapená žena, která je na svoje "nové", nelehce získané tělo právem hrdá, chtěla znát důvod.

"Zavolala jsem tam a oni mi řekli, že by to odporovalo jejich politice. Že fotky v bikinách neuveřejňují. Jenže to je lež, protože když jsem si prohlédla starší čísla, našla jsem tam u příběhů takových fotek spousty," rozčílila se Brooke, kterou jejich chování právem urazilo.

"Když nemůže být u mého příběhu moje fotografie v plavkách, pak to nebude můj skutečný příběh," napsala na svém blogu.

"Chci, aby lidé znali pravdu. Ne aby si přečetli nějakou zidealizovanou story. Když zhubnete tolik kilo jako já, je logické, že vám na těle zůstane vytahaná kůže. Taková je pravda. A když ji nemohu lidem sdělit, tak zkrátka nestojím o to, aby v takovém časopise můj poloviční příběh byl."

"Mé tělo je skutečné! Nemám důvod ho nějak upravovat ve photoshopu nebo zakrývat. Jsem hrdá na to, co jsem dokázala," dodává Brooke.

Předmětný časopis se teď od všeho distancuje. Tvrdí, že za vše může externí redaktor, který měl příběh zpracovat.