Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Dívka zhubla 30 kilo bez diety! Jak to dokázala?

21. února 2014 | 06:00

Žádné počítání kalorií, stále stejný jídelníček. Přesto za rok shodila celých třicet kilo. Jak to vegetariánka Hannah Geiser (20) dokázala? Její "recept" na štíhlou postavu vás překvapí!

Celý svůj život byla vegetariánkou. Žila v přesvědčení, že když nikdy nejedla maso, musí být zdravá. V jejím jídelníčku převládaly těstoviny, chléb a sýry. Největším sportovním výkonem byla cesta pro poštu do schránky. Při výšce 1,65 metru vážila šestaosmdesát kilo.

Zlom nastal, když bylo Hannah osmnáct let. "Na internetu jsem si začala hledat nejvhodnější tabletky na hubnutí, zjišťovala ceny liposukce. Věděla jsem, že musím něco udělat. Byla jsem odhodlaná změnit své návyky. Uvědomila jsem si ale, že chci spíš udělat něco pro své zdraví, než zhubnout," říká mladá žena.

Z Hannah je teď kočka, za kterou se každý muž otočí.
Autor: Facebook/Hannah Geiser

A jednou večer se Hannah najednou rozhodla, že si půjde zaběhat. "Mám-li být upřímná, nebyl to žádný běh. Po pár metrech jsem se spíš plazila, klusala jsem jen chvílemi. Přesto jsem se po "oběhnutí" bloku cítila tak nějak svěží," vzpomíná.

Ctižádostivá dívka se hned druhý den přihlásila na půlmaratón. Během osmiměsíčního tréniku zhubla osmnáct kilo. Nedržela žádnou dietu, nepočítala kalorie. Jen běhala.

Z Hannah je teď kočka, za kterou se každý muž otočí.
Autor: Facebook/Hannah Geiser

"Pohyb mě nadchnul. Začala jsem chodit i na jógu a spinning, posilovat a cvičit pilates. Nejen, že jsem zhubla, ale výrazně jsem se zlepšila metabolismus a snížila procenta tělesného tuku," říká Hannah a dodává:

"Někdy to nebylo snadné. Byly chvíle, kdy myšlenka na celou pizzu byla mnohem přitažlivější, než quinoa na mém talíři a mísa zeleninového salátu. Nikdy jsem ale svého rozhodnutí nelitovala. Trvalo mi rok, než jsem zhubla třicet kilo, ale váhu jsem od té doby udržela. A když jsem to dokázala já, dokáže to kdokoliv z vás!"