Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Otec a dcera se po 25 letech našli díky Facebooku!

Otec a dcera vypadali opravdu šťastně
4. října 2010 | 11:25

Někdo na internetové sociální sítě nadává, jiný si je nemůže vynachválit. A mezi ty druhé určitě patří Američanka Stephanie a její otec. Díky Facebooku se totiž našli po pětadvaceti letech!

Stephanie Brumlow (25) nikdy neviděla svého otce Jamese (48). Pátrala po něm dlouhých dvanáct let a až díky Facebooku konečně dosáhla vytouženého cíle. Právě díky této internetové síti ho konečně našla!

Roky hledání nakonec přinesly ovoce

Rodiče dívky z Texasu se rozešli ještě předtím, než se narodila. Otec James A. Boyd se pak odstěhoval, ztratil na svou bývalou přítelkyni Elaine kontakt a dceru proto nikdy neviděl.

Stejně jako Stephanie se snažila najít jeho, i on se snažil najít ji. Dlouhé roky ale byli oba neúspěšní. Až letos se na otce a dceru usmálo štěstí a po pětadvaceti letech se shledali.

„Bylo to úžasné. Jako by se dětský sen stal skutečností,“ řekla Steph americkému serveru Aolnews.com a dodala. „Opravdu jsem si nemyslela, že ho někdy najdu.“

Jak se jim to povedlo?

Stephanie začala s hledáním otce, když jí bylo teprve třináct let. Tehdy jí ještě pomáhal dědeček. Zkoušela to přes telefonní seznamy i internet, ale žádná z možností nevycházela a dívka už začínala být zoufalá.

„Nic nevycházelo. Cítila jsem se, jako by se to nemělo stát, jako bych měla zůstat zbytek života bez otce,“ vzpomíná dívka, která dnes studuje na texaské univerzitě Lone Star College.

James si v roce 2009 si založil Facebook, aby mohl komunikovat se svou sestrou Dorou Lynn, která tehdy bojovala s rakovinou. Když umřela, dál používal Facebook, aby propagoval knihu, kterou napsal o svých zkušenostech.

A Stephanie jako téměř každý teenager Facebook také používala. Jednoho dne ji napadlo, že otce zkusí najít tam. Poslala mu proto zprávu a o dvanáct hodin později byla velmi překvapená, když jí přišla odpověď. Za tři dny se sešli na půdě její školy a k velkému překvapení zjistili, že se po pětadvaceti letech našli!

Konečně spolu

„V roce 1985 Facebook neexistoval ani v myšlenkách,“ řekl James. To je totiž rok narození jeho dcery Stephanie. „Když jsem poprvé viděl její žádost o přátelství, přesně jsem věděl, o koho se jedná. Cítil jsem se skvěle, když jsem se dozvěděl, že mě také celou dobu hledala,“ říká šťastný James.

„Okamžitě jsem zavýskla,“ popisuje Brumlow svou reakci, když jí přišla odpověď. „Věděla jsem, že je to on.“

Stephanie dnes otci vaří párky a vajíčka k snídani a je konečně šťastná, že ho má. James už i poznal své malé vnučky, sedmiletou Caishu a dvouletou Trenity. „Bůh věděl, že už je načase svést naše cesty dohromady. Vše, v co jsem doufal, se stalo,“ říká spokojeně James.

Autor: INT, mivr