Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Bude vaše vagina pevnější, když omezíte sex?

28. března 2017 | 10:00

Možná jste to už od někoho slyšela. O ženách, které mají často sex, kolují různé historky. Je zajímavé, že mnoho z nich není příliš lichotivých. Jednou takovou fámou je i to, že mnoho sexu roztahuje vaginu, a proto mají ženy s velkým sexuálním apetitem větší vaginu než ty ženy, které jsou sexuálně zdrženlivější. Buďte v klidu, je to hloupost!

Odborníci se shodují na tom, že množství sexu nemá na velikost vaší vaginy žádný vliv. Je geneticky dáno, jak pevná a velká je tato část ženského těla. Vagina je pružná a i přes velké natažení se vrací zpět do svého původního stavu.

Video se připravuje ...
Ozdobte svoji vaginu! Chloupky jsou out, frčí kamínky a obrazce • VIDEO: Adam Balažovič/bpž


Narození dítěte je jedním z klasických případů, kdy se svaly ve vagině enormně roztáhnou, ale po jisté době se zase vrátí zpět. Někdy to sice může trvat až šest měsíců po porodu, než se svaly stáhnou zpět, ale to na věci nic nemění.

Běžným a pravidelným sexuálním stykem se tedy nemůže velikost přirození nijak narušit. Naopak pravidelný sex dělá dobře nejen vaší vagině, ale i celému organismu.



Kromě porodu existuje ještě daší faktor, který může změnit velikost vaší vaginy, tentokrát to ovšem mohou být změny trvalejšího rázu. Tím faktorem je stárnutí. Dochází totiž k oslabování vaginálních stěn a ke zhoršení elasticity.

Je tu ale dobrá zpráva pro nás všechny. Jelikož jsou ve vagině svaly, můžeme je stejně jako všechny ostatní posilovat. Kegelovy cviky vám pomohou udržet se ve formě i v této oblasti.