Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Gábi se nebojí zeptat: Proč si muži poměřují penisy a mají z toho trauma?

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
8. dubna 2017 | 06:00

Muži a jejich mužná pýcha. Jako ženy to asi nikdy nepochopíme, je to prostě jistá obsese. Každý muž má speciální vztah se svým penisem, ale má i potřebu si ho neustále poměřovat s penisy ostatních mužů. Sexkoučka Julie Gaia Poupětová mi vysvětlila, že to má dokonce své označení, říká se tomu syndrom pánských záchodků.

„V anglické terminologii existují dva výrazy pro druh mužského penisu. Jsou to growers – od slova grow, tedy růst. Je jich asi sedmdesát pět procent v populaci. Jsou to takové penisy, které jsou v neztopořeném stavu menší, ale pak ztopořováním nabývají na délce. Zbylých dvacet pět procent jsou showers – od slova show, jako ukazovat se. Ty jsou vidět hned na začátku a při ztopoření moc nerostou, nemají tak velký erekční poměr, tedy tolik nenabudou, jen se vyplní a postaví,“ vysvětlila nám Julie Poupětová dva zásadní rozdíly mezi mužskými přirozeními.

„Muži mají tendenci si penisy poměřovat na záchodcích. Mají mušle, takže když je někdo vedle nich, tak se navzájem vidí a porovnávají se se sousedem, který má třeba penis větší v neztopořeném stavu, a z toho pak získávají různé mindráky. Je to opravdu terminus technicus: syndrom pánských záchodků. Jde o psychologickou diagnózu a je potřeba to řešit v hlavě, ne prodlužováním.“