Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jste připravena na nový vztah?

Jste už připravena otevřít své srdce dalšímu muži?
9. dubna 2013 | 07:00

Jste nějaký čas po rozchodu a chcete zjistit, jestli už jste připravena na nový vztah? To, jestli jste otevřena příchodu nového muže zjistíte  podle svého chování.

Pokud právě prožíváte období samoty, zkuste si nejprve ujasnit myšlenky a emocionálně se připravit, než se vrhnete do nového vztahu.

Naučte se být se sebou sama
Nejprve přijměte samu sebe, svoje pocity a ujasněte si, co od života chcete. Naučte se spoléhat na sebe, být za sebe zodpovědná a milovat se.  Jedině, když se sebou budete spokojená, můžete okouzlit někoho dalšího.

Proč hledáte vztah?
Pak si položte otázku „Proč vlastně hledám partnera?“ a snažte se si na ni popravdě odpovědět. Tím si ujasníte, zda hledáte parťáka, nebo jen neumíte být sama.

Každá máme svůj vysněný ideál
Autor: profimedia.cz
Nehledejte jen tak někoho
Nesnažte se najít za každou cenu někoho, kdo zaplní prázdno ve vašem srdci.  Zběsilou honbou za vztahem si příliš nepomůžete. Je pravděpodobné, že buď najdete notorického lamače srdcí, který se vás rád na chvíli ujme, nebo naopak stejně zoufalého muže po rozchodu, se kterým se budete společně nimrat v nevydařených vztazích.

Podívejte se na minulý vztah s nadhledem
Je pro vás těžké ohlédnout se za minulým vztahem, aniž byste se hroutila, propukala v pláč a volala po bývalé lásce? Pak ještě není ten správný čas začínat si s někým novým. Až se budete moci bez nějaké lítosti ohlédnout a sesumírovat, co a jak bylo špatně, co vám chybělo a co naopak bylo pro vás nepřekonatelné, jste vyléčeni a můžete vstoupit do čistých vod nové lásky.

Jste už připravena otevřít své srdce dalšímu muži?
Autor: Shutterstock.com
Ujasněte si, co chcete a co ne
Nic není ve vztahu tak důležité, jako komunikace. Proto si nejprve sama ujasněte co ve vztahu požadujete, co rozhodně nechcete a co jste schopna pro nového partnera obětovat.  Jedině tím, že budete znát své vlastní požadavky, je můžete sdělit někomu dalšímu a začít vztah bez ústupků proti své vůli.

Pořád tápete? Odpovězte si na těchto 7 otázek, a je-li mezi vašimi odpověďmi byť jen jediné ANO, pak na nový vztah ještě není ten čas.

1.    Pořád miluji své ex partnera
2.    Vůči svému ex partnerovi cítím hněv a velkou bolest
3.    Cítím uvnitř sebe prázdno
4.    Necítím vůči sobě lásku a nemám se ráda
5.    Cítím, že nemám druhému člověku co nabídnout
6.    Cítím se zoufale a nedokážu žít o samotě
7.    Nechci hovořit o svých pocitech