Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Manželský sex nezatracujte! Prodlužuje život, tvrdí lékaři

Manželský sex je mnohem zdravější než promiskuita
24. března 2013 | 07:00

Bráníte se manželství zuby nehty nebo naopak nemůžete před oltář dostrkat svého partnera? Pak si koledujete o zdravotní problémy. Podle lékařských studií je to právě manželský život a manželský sex, co prodlužuje život.

Podle italských vědců mají manželské páry delší a kvalitnější život, než ti, co žijí single. Podmínkou je, že si jsou věrní a oddávají se manželskému sexu několikrát týdně.

Co má manželský sex na svědomí

Vylepšený čich

Po sexu se v těle vytváří větší množství hormonu prolaktin, který působí na aktivitu kmenových buněk v mozku, které se nacházejí v centru čichu.

Snížení rizika srdečního onemocnění

Sex provozovaný tři a více krát týdně snižuje podle vědců riziko srdečních onemocnění nebo mrtvice. A to až o polovinu.

Hubnutí

Za vaší ztrátou hmotnosti stojí i pravidelný sex, díky kterému spálíte asi 200 kalorií. To se rovná 15 minutám na běžeckém pásu.

Láska
Autor: Profimedia.cz
Posiluje mužské zdraví

U mužů dochází během manželského milování k větší produkci testosteronu, který spaluje cukry v těle a snižuje riziko srdečních onemocnění. Naopak jsou-li nevěrní, vyvolává to velkou zátěž kardiovaskulárního systému, kterou má na svědomí strach z prozrazení.

Snižuje riziko depresí

Sexuálně aktivní jedinci, kteří nepoužívají při pohlavním styku kondom, mají podle vědců menší náchylnosti k depresím, než ti, kteří střídají partnery častěji a používají ochranu.

Láska byl jadna velká legrace
Autor: profimedia.cz
Sexem proti bolesti

Bolí vás hlava, nebo vás trápí PMS? Pak vám může pomoci právě sex. Bezprostředně po orgasmu se zvyšuje hladina endorfynů v těle, které uvolňují a zmírňují bolest.