Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zázračná havajská dieta: Jezte podle slunce!

Vyzkoušejte dietu ze slunečné Havaje!
15. září 2014 | 06:00

Zkuste nechat výběr dietního jídelníčku beze zbytku na přírodě, přesněji na pohybu slunce. Sluneční dieta pročistí tělo a ochrání ho před záněty. Těšte se na ovoce, zeleniku a mořské plody.

Tahle dieta pochází z prosluněných pláží exotické Havaje. Hlavní zásadou je jíst potraviny v souladu s pohybem slunce na obloze. Další zásadou sluneční diety je konzumace především zásadité stravy, která ochrání vaše tělo před záněty, a pití aloe vera šťávy, která čistí trávicí trakt.

kokosové mléko
Autor: Shutterstock.com
Ideální pro vegetariány

Pokud milujete maso, pak na ni raději zapomeňte. Naopak jestli patříte mezi vegetariány nebo vám nedělá problém maso vynechat, může to být něco pro vás.


Snídaně patří plodům z vrcholků stromů

Když slunce vychází na oblohu, snídejte potraviny jako ovoce a ořechy, které rostou na vrcholcích stromů. Dejte si proto banány, kokos, jablka, broskve, avokádo nebo hrušky. Zdrojem bílkovin vám budou ořechy. Máčení mandlí nebo vlašských ořechů vám jejich trávení ulehčí.

Oběd si dejte z povrchu země

Když slunce začne klesat, nabízí vám k obědu ty části rostlin, které se nacházejí blízko povrchu země - zelí, luštěniny a obiloviny spolu s listnatou zeleninou, okurkami, paprikami nebo dýní…

grilování
Autor: profimedia.cz
Večeři najdete pod zemí

K večeři vybírejte, co roste pod povrchem země nebo se nachází v moři - brambory, mrkev, tuřín, celer nebo mořské plody.

Geneticky upravené je pasé

Většinu potravin byste měli jíst v syrovém stavu a vyloučit byste měli geneticky upravené potraviny. A nejlepší nakonec - můžete si dovolit zařadit dvě oblíbená jídla týdně.

Zásadité potraviny:

mléko, smetana
brambory, kořenová zelenina, rajčata, špenát
lušteniny (sója, fazole)
zeleninový vývar
para ořechy
hroznové víno, meruňky, banány, jablka
pohanka

Potraviny, které překyselují organismus:

maso,
chléb
mouka,
rýže
margaríny
oleje

 

Autor: Zuzana Macková