Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

5 tipů, jak hubnout ve spánku

  • Vydatný spánek pomáhá s hubnutím víc, než si myslíte.
    15. října 2014 | 06:00

    Ročně strávíte v ložnici spánkem zhruba 2800 hodin, tedy 4 měsíce. Výzkumy prokázaly, že to kolik spíte a jak spíte má na vaši váhu klíčový vliv. Zde je 6 tipů, jak to zařídit, abyste v noci spalovala co nejvíce z tukových zásob. a nepřibírala.

  • Spěte v chladu

    Podpořte svůj zdravý spánek
    Autor: profimedia.cz
    Už naše babičky říkaly, že dokud nemrzne, má se spát s otevřeným oknem. Potvrzuje to i nedávná vědecká studie, která prokázala, že lidé, kteří spí v místnosti s teplotou 19°C, spalují během spánku až dvojnásobně více tuku, než ti, kteří nocují v teplejších pokojích.

  • Provoňte ložnici mátou

    Mátová svíčka
    Autor: Shutterstock
    Je prokázáno, že některé vůně ovlivňují vaši chuť k jídlu. Ze studie publikované v předním neurologickém magazínu vyplývá, že právě máta má moc, snižovat náš apetit. Lidé, který každé dvě hodiny přivoněli k mátě, zhubli přibližně 2 kila za měsíc!
    Provoňte tedy ložnici mátou. Zkuste vonné svíčky, aviváž či vonnou lampičku. Podobný efekt má i vanilka, zelené jablko či banán.

  • Dopřejte si tmu

    ....
    Autor: Shutterstock.com
    Pokud jste v noci vystavení prudkému světlu, nejen, že se nevyspíte, ale stoupá tak pravděpodobnost, že budete přibírat na váze. Podle americké studie mají lidé spící v zatemněném pokoji o 21 procent menší sklony k nadváze. Pokud vám tedy v noci svítí do pokoje, pořiďte si závěsy nebo spací masku přes oči. Vyspíte se lépe a zhubnete.

  • Dejte na žlutou

    žlutá ložnice
    Autor: Profimedia
    Na to, kolik toho sníte, mají vliv i barvy, kterými se obklopujete. Prokázalo se, že svěží barvy, jako je žlutá, nepodporují apetit tolik, jako například červená nebo neutrální tóny. Ideální barva na zdi ve vaší ložnici je tedy žlutá.

  • Pryč s elektronikou

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Pořiďte si normální budík a mobilní telefon nechávejte v jiné místnosti, než spíte. Studie prokázala, že například děti, které mají v ložnici elektronická zařízení jako je televize, počítač, tablet či mobil, trpí obezitou 2,5 krát častěji, než ty, které spí jen s plyšákem. Vyhraďte si tedy ložnici jen pro spánek a sex (chcete-li).

     

     

Diskuse ke článku
.