Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

5 neobvyklých diet, na které někteří nedají dopustit

  • Některé diety jsou opravdu šílené!
    13. září 2014 | 06:00

    Hubnu, hubneš, hubneme. Miliony lidí se sice přejídají, přitom ale stále hledají a (ne)nacházejí nejrůznější nové diety. Některé jsou přinejmenším podivné. Mají ale zastánce, kteří by za ně dali ruku do ohně. Vybrali jsme jich pro vás pět. Co jim říkate?

  • Japonská


    Jejím základem je rýže, která zcela nahrazuje pečivo, dále taky ryby, především losos a makrely. Další v pořadí je tofu, sójové výrobky, vývary a ovoce a zelenina všeho druhu. Hlavním klíčem je jíst tyto potraviny pomalu, aby si tělo uvědomilo, že je syté, jak to Japonci opravdu dělají. A sytí budete, když se tak budete cítit asi na 80 procent. Takže do „skorosyta“. Pro štíhlý a dlouhověký japonský národ obecně není ani tak důležitá kvantita jídla, ale jeho kvalita a chuť. Jestli ji nemáte, pořiďte si pánev wok – uděláte na ni spoustu skvělých japonských jídel rychle a bez větší ztráty na cenných látkách (vitaminech, antioxidantech atd.).
    Autor: Shutterstock.com
  • Korzetová

    Je založená na podobném principu, jako když vám doktoři zmenší objem žaludku - chirurgicky. Cílem je, aby se do vás prostě vešlo co nejméně jídla. Proto vlastně tato dieta nemá ani žádná zásadní omezení nebo nařízení, co jíst. Co je tedy podstatné? Každé ráno si musíte nasadit korzet. Dá se koupit v e shopech nebo specializovaných prodejnách s dámským prádlem. Ten vás utáhne natolik, že potom necítíte hlad a budete jíst jen jako vrabeček. Když budete korzet nosit dlouhodobě, bude vám mačkat pas a postupně jej zdeformuje. Může se vám to dokonce i líbit, ale zdravé to určitě není a nevypadáte pak přirozeně. Stojí korzetka za to?
    Autor: Shutterstock
  • „Mekáčová

    Je to k nevíře, ale když budete údajně jíst jen ve fast foodu zaměřeném na hamburgery, budete hubnout. Jde totiž o to, že se neřeší, co jíte, ale kolik masa nebo pomfritů si na tácek naložíte. Jinými slovy – budete počítat kalorie. Tento způsob hubnutí se uchytil v Americe, kde je mekáčů a podobných jídelen jako hub po dešti. Rozkřikl se hlavně poté, kdy jedna Američanka jedla jen ve fast foodech, celé tři měsíce, a přitom zhubla o 15 kilo. Celý zázrak spočíval v tom, že za celý den nesnědla víc než 1 400 kalorií. A dávala si i hranolky. Zdravé shazování to tedy není, ale najely na něj další stovky lidí. Prý v tomto provedení „mekáčovka“ funguje.
    Autor: Jiří Hadač
  • Osmihodinová

    Její princip stojí a padá na tom, že každý den jíme jen během vybraného osmihodinového intervalu – třeba od 10 dopoledne do 18 v podvečer. Ti, kteří tento způsob omezování váhy vymysleli, vycházeli z toho, že během daného času bude mít vaše tělo dost času na to, aby jídlo přijalo, zpracovalo a přitom si netvořilo nic do zásoby, a tedy se vám nebudou nikde ukládat tukové zásoby. Můžete prý jíst, co chcete, ale nesmíte se přejídat. S pitím je to jinak: k dietě nepatří limonáda, džusy, alkohol a mléko.
    Autor: Shutterstock
  • Barevná

    Spočívá v tom, že každý den byste měly jíst jen potraviny jedné barvy. Například v červený den třeba červenou papriku, rajčata, jahody, meloun, maliny, zkrátka především ovoce a zeleninu. Prý se při tom opravdu hubne. Ono se není co divit, když do červeného dne nezapočítávají striktní zastánci barevného hubnutími třeba i červenou fazoli, o červeném mase ani nemluvě. Na takovém jídle zdravé a celkově fit asi dlouho nevydržíme, dámy!
    Autor: Shutterstock.com

Autor: rie
Klíčová slova:  dieta, divná, praštěná, hubnutí, návod, diety
Diskuse ke článku
.