Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Nadchlo nás: Které svíčky a difuzéry provoní váš domov nejen o Vánocích?

  • Nadchlo nás: Které svíčky a difuzéry provoní váš domov nejen o Vánocích?
    29. listopadu 2021 | 06:00

    Není nic konejšivého, než náruč omamné vůně, která prostupuje vaším domovem. Vytváří útulnost vašeho útočiště a nabudí smysly k lepší náladě. A to je ten pravý důvod, proč se i pak domů rády vracíme. Na které vůně nedáme v redakci dopustit?

    Na svíčky, které díky praskajícímu knotu vytvoří doslova zimní hygge, ale i difuzéry, které navodí vánoční atmosféru nebo ty, které samy o sobě vypadají jako designový bytový doplněk.  

  • Gábi, redaktorka webu Blesk pro ženy: Dětský difuzér se zvlhčovačem vzduchu, 989 Kč, koupíte na eshop.nobilis.cz

    Možná ve mně dřímá dětská duše, možná jsem jen infantilní, ale difuzér ve tvaru sovičky mi přišel absolutně kouzelný. Je keramický a má velmi jednoduché ovládání a použití. Dává se do něj normálně voda z vodovodu a do ní nakapete pár kapek éterického oleje dle vašeho výběru. Pouští se tak, že zatlačíte na sovičky hlavu. Podle toho kolikrát zatlačíte, spustí se i různé programy. Může vycházet mlha nebo ne, sovička je podsvětlená a buď mění barvy, nebo můžete vybrat jen jednu, která se vám bude líbit. Krásně provoní celou místnost. Čištění je taky jednoduché, takže to zvládne každý. I dětský pokojíček může vonět a barevná světýlka děti ocení. Pokud máte děti, bude to super dárek i pro ně! Pozor jen, některé éterické oleje nejsou pro děti vhodné! K difuzéru si můžete koupit od stejné značky i éterické oleje, které mají léčivé účinky!

  • Kristýna, video editorka a správce sociálních sítí ženských webů: Difuzér Meadows Black Madonna, 250 ml, 2590 Kč, koupíte na meadows.cz

    Vonné difuzéry mám moc ráda a tvoří velkou součást mého domova. Pokaždé, když k někomu přijdete na návštěvu, také tam cítíte jejich „domov“. Většinou to tvoří oblíbené jídlo, napečené koláče nebo právě difuzéry či svíčky. Já miluji zajímavé vůně, ale chci, aby se u nás doma každý cítil útulně, tudíž vůně nesmí být až příliš provokativní, ale musí být lehce pronikavá. A to právě Black Madonna naprosto splňuje. Její srdce vysílá jasný vánek jantaru, který je podpořen pikantností skořicové kůry. Vůně je hřejivá a moc příjemná. Navodí vám klidné nedělní odpoledne v přírodě, kdy slunce jemně hřeje kůru stromů a vedle vás sedí muž s kořeněným podtónem parfému, který jde ruku v ruce s vůní okolo. Vůně Meadows jsou vyvinuty ve spolupráci s francouzskými parfuméry, proto vás všechny vůně od této značky naprosto uchvátí. Milovníci designu také zaplesají, design difuzéru je totiž velice jednoduchý, ale zároveň šmrncovní, sklo je totiž ručně foukané, vyrobené v Čechách.

  • Aneta, redaktorka webu Blesk pro ženy: Svíčka WoodWick Frasier Fir, 899 Kč, koupíte na woodwick.svicky.cz

    Doma mám už slušnou sbírku, protože nic nevytvoří tak krásnou a romantickou atmosféru jako právě svíčky. Jestli mi ale nějaká opravdu "ukradla" srdce, pak je to zaručeně svíčka značky Woodwick. Každá, ale opravdu každá, dokonale voní. Nenajde se jediná, u které bych při čuchnutí nakrčila nos. A co je na ni nejlepší? Jakmile zapálíte knot, okamžitě začne praskat a vy tak najednou máte pocit, že ležíte u rozpáleného krbu. A to je prostě nádhera! Pro někoho může být cena vyšší. Svíčku stačí ale zapálit jen na pár minut, provoní úplně celý byt a tedy i dlouho vydrží. 

  • Žaneta, redaktorka webu Blesk pro ženy: Osvěžovač vzduchu s tyčinkami Gingerbread, 200 ml, 799 Kč, koupíte na zarahome.com/cz nebo v kamenných prodejnách

    Pokud si na něco potrpím, tak zásadně na vonné osvěžovače vzduchu. Nedám dopustit na konejšivé vůně, které vytváří ten pravý krb domova. Jsem spokojená především s difuzéry od Zara Home, které mě vždycky chytnout a nepustí. Absolutní slast jsem  však pocítila u vánoční edice Gingerbread, která nabudí všechny vaše smysly na vánoční útulnou atmosféru. Voní totiž po čerstvě upečených perníčkách, hřejivé skořice i osvěžujících citrusech. Překvapila mě i jeho výdrž i intenzita, která doslova provoní celý byt. Z mého nadšení vyústil i další nákup alternativy této vůně v podobě svíčky. Obchod nabízí i dárkové sady, a tak budou i vhodným vánočním dárkem, na který stížnost rozhodně nedostanete.

  • Martina, editorka webu Blesk pro ženy: Vonný difuzér FANCY HOME, 199 Kč, 120 ml, Lotos a jantar, koupíte na eshop.tescoma.cz

    Mám moc ráda svíčky a celkově vše, co provoní a rozsvítí byt. Momentálně jsem sáhla po vonném difuzéru od Tescomy z řady Fancy Home. Líbí se mi na něm, samozřejmě kromě vůně, jeho použití. Intenzitu si regulujete sami pomocí přírodních ratanových tyčinek. Čím více jich dáte, tím silnější je vůně. Já ho mám umístěný v koupelně a krásně tak provoní nejen tuto místnost, ale i vstupní chodbu. To je pak radost se vracet domů!

Autor: Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.