Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Co může za stárnutí pokožky? Cukr, sůl a smažené jídlo

Za vaše vrásky a povadlou pleť může to, co jíte.
6. června 2013 | 06:00

Investujete to krémů proti vráskám, omlazujících procedur nebo plastických operací a kýžený výsledek pořád nikde? Chyba je možná ve vašem jídelníčku. Existují totiž potraviny, které spouští stárnoucí procesy vaší pokožky.

Fast food na vrásky

Jídla z rychlého občerstvení mají nízký obsah vitamínů, minerálů a ostatních důležitých živin, které jsou důležité pro správnou regeneraci tkání a buněk.  Konzumace těchto nezdravých jídel má vliv na stav pokožky, může způsobit její změny, jako jsou drobné vrásky, vysušení nebo tvorba akné.

Dort Esterházy
Autor: Profimedia.cz
Rafinované cukry

Potrava bohatá na jednoduché cukry má většinou velmi nízký obsah vitamínů, například vitamínu C, který je důležitý pro tvorbu kolagenových vláken v pokožce. Důsledkem přílišné konzumace sladkostí, tak může být povadlá kůže, vrásky a také celulitida. Co se týká cukrů, jsou často schovány i tam, kde byste je nečekali. Hojně jich najdete v bílém pečivu, instantních polévkách nebo se přidávají do ovocných šťáv a energetických a kolových nápojů.

Sůl není nad zlato

Ve spoustě potravin najdete skrytou sůl, která většinou působí jako jejich konzervant. A právě tato skrytý hrozba nejvíce ohrožuje zdraví. Příliš mnoho soli v potravě totiž odčerpává z těla živiny, dehydratuje jej a přispívá ke stárnutí buněk.

Víte kolik za večer na party spořádáte kalorií? Tenhle dietní hřích si možná ani neuvědomujete
Autor: Shutterstock.com
Alkohol metla pokožky

Je všeobecně známo, že alkohol není pro pokožku nic moc zdravého. Díky alkoholu odchází z těla příliš mnoho tekutin, pokožka je dehydrovaná a citlivá. Ztrácí elasticitu prohlubují se vrásky. Proto pamatujte na to, že ke každé sklence alkoholu byste měli vypít minimálně jednu sklenici minerální vody.