Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zázračná léčba: Jmelí proti rakovině!

Jmelí může být víc než jen vánoční dekorace...
6. prosince 2012 | 06:00

Pro mnoho lidí je rakovina nejhorší noční můrou.  Objevila se však nová naděje na její alternativní léčbu. Pomáhá v ní rostlina, u které byste to možná nečekali - jmelí!

 

Věda se stále vyvíjí, a pravděpodobnost vítězství nad rakovinou se tak zvyšuje. Mezi tradiční způsoby léčby patří chemoterapie, ale i různé bylinky. Novinkou v léčbě je ovšem jmelí – parazitní rostlina, která roste na stromech.

Kouzelná rostlinka

Věřte - nevěřte, dvěma ženám se podařilo rakovinu díky němu už přemoci. A tak se vědci začali o tuto odpradávna uznávanou rostlinu daleko více zajímat.

Jmelí útočí proti nemoci třemi různými způsoby:

  • Jeho výtažek obsahuje látky zvané cytotoxiny, které ničí nádorové buňky, ale ty zdravé nechá bez sebemenšího poškození (na rozdíl od chemoterapie).

  • Dále podporuje imunitní systém buněk, které jsou zodpovědné za odstraňování těch abnormálních, v tomto případě rakovinových.
  • V neposlední řadě vyvolává takzvanou apoptózu – programovaný proces buněčné smrti.

    Co je apoptóza?

    Tělo konstantně ničí „špatné“ buňky, ale když je neničí dostatečně, rakovina může propuknout. Apoptóza ajistí, aby byl tento proces v rovnováze. Navíc před a po operaci znemožňuje rozrůstání nádoru a zmírňuje bolesti.

  Nejlepší alternativa
...
Autor: profimedia.cz

Jmelí se každopádně nepoužívá jako primární lék. Je to doplněk chemoterapie a jiných tradičních medikamentů. Všechny výše zmiňované účinky dělají ze jmelí tedy jeden z nejprospěšnějších alternativních léků rakoviny.

Jeho extrakt je aplikován pomocí injekce pod kůži, tudíž je k dostání pouze u lékaře. Dávkování záleží na řadě faktorů, jako je věk, váha nebo typ rakoviny. Na rozdíl od chemoterapie ale nemá skoro žádné vedlejší účinky.

Autor: luh