Vitamin B 17 je skvělou prevencí proti vzniku nádorového bujení, pomáhá zvýšit obranyschopnost organismu a příznivě působí na hladinu cukru a tuku v krvi i na krevní tlak.
Fantastický objev: meruňky
Zájem vědců a farmaceutických firem o tento vitamin (ve světě známý pod názvem laetril) vzešel ze zkoumání asijského národa Hunza žijícího na území Pákistánu. V jeho populaci se totiž téměř nevyskytuje rakovina a lidé se dožívají mnohem vyššího věku. Tento kmen žije v naprostém souladu s přírodou a jeho členové se dožívají i více než 100 let. Padesátileté ženy mají ve většině případů krásně vyhlazenou a pevnou pleť bez vrásek. A jednou z hlavních součástí jejich jídelníčku jsou meruňky. Ty jedí domorodci i s peckami a v nich uloženými jádry, které obsahují právě vitamin B 17.
Pecky meruněk obsahují malé množství prudkého jedu kyanidu, který spolehlivě ničí nádorové buňky, ale zároveň v tomto množství neohrožuje zdraví.
Elixír z přírody
Extrakt z meruněk a olej z meruňkových jader jsou hlavními zdroji tohoto vitaminu. Najdete ho ale také v jádrech jiných druhů ovoce jako jsou jablka, hrušky, třešně, švestky, pomeranče, v malém množství je také v ostružinách, malinách nebo luštěninách.
Pokud se nespokojíte s čistě přírodními zdroji, poptejte se v lékárně nebo prodejně zdravé výživy. Na trhu se už totiž objevil unikátní potravinový doplněk.