Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Když budete dělat těchto 7 věcí, vaše tělo vám poděkuje!

  • Když budete dělat těchto 7 věcí, vaše tělo vám poděkuje
    26. května 2022 | 06:00

    Jsou věci, které děláte přirozeně. Jste na ně zvyklí a víte, že je děláte pro sebe. Jsou ale návyky, které určitě neznáte, a když je zkusíte, vaše tělo vám určitě poděkuje. Některé tipy vás rozhodně překvapí!

  • 1. Čištění jazyka

    Máte pocit, že váš dech není zrovna svěží? Možná za to může jazyk! Právě tam se totiž shromažďuje mnoho bakterií, které mohou stát za nepříjemným zápachem z úst. Když si budete jazyk pravidelně čistit, tento problém by měl být brzy minulostí. Vedle toho můžete pociťovat intenzivnější chutě i snížit možnost vzniku zubního kazu. 

  • 2. Olej místo ústní vody

    Pokud používáte ústní vodu, zkuste ji vyměnit za obyčejný olej. Možná to bude znít zvláštně, ale kokosový, sezamový nebo slunečnicový olej je perfektní při bělení. Každodenní užívání může také pomoct s kožními problémy, astmatem nebo například s bolestmi hlavy. 

  • 3. Správné držení mobilního telefonu

    Podle odborníků nejsou naše ruce přizpůsobené pro neustálé držení telefonů. Je tedy jasné, že se dříve či později objeví nějaké komplikace. Nejčastěji jsou to bolesti kloubů na ruce a brnění prstů. Je tedy žádoucí si dávat od telefonů častější pauzy, dlaně protahovat a myslet na to, jak mobil držíte. Tyto polohy je dobré neustále střídat. 

  • 4. Na nákupy jen po jídle

    Je prokázáno, že pokud půjdete nakupovat s plným žaludkem, nakoupíte potraviny s nižším obsahem kalorií. Hladové nakupování vede k většímu utrácení a pořizování zbytečně nezdravých potravin. Je to hlad, kdo za vás vybírá jídlo! Příště zkuste jít do samoobsluhy najedení, uvidíte, že váš košík se naplní daleko zdravějším jídlem. 

  • 5. Čichání k citrusům

    Vědecké průzkumy tvrdí, že čichání k citrusům zvyšuje bdělost i energii. Mimo jiné jsou citrusy velmi prospěšné pro naše zdraví a při dietě omezují chuť na sladké. Každý citrus je ale prospěšný v něčem jiném. Grapefruity mohou prý zlepšovat paměť a pomeranče snižují úzkosti, a pomáhají dokonce s trávením. 

  • 6. Cvičení s obručí

    Pokud nejste velký fanda klasického cvičení, tohle vás bude bavit. Hula hoop je perfektní kardio, které kombinuje prvky tance a sportu. Je to zábavnější forma spalování kalorií, posilování svalů a pánevního dna. Může to být také skvělý způsob, jak strávit více času se svými dětmi. Budou z této aktivity nadšené. 

  • 7. Spaní na zemi

    Spánek na podlaze není pro každého. Má sice řadu pozitivních účinků, ne vždy mají ale na všechny stejný dopad. Spaní na chladné zemi může zjednodušit usínání, a to zejména v parném létu. Tvrdá zem řeší některé problémy s držením těla a bolestmi zad. Některým lidem může ale tato metoda problémy jen zhoršit, raději to nejdřív konzultujte se svým lékařem či fyzioterapeutem. 

Autor: Adéla Ondroušková
Klíčová slova:  TĚLO, zdraví, tipy, forma, jazyk, spánek, citrusy, obruč
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...