Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

14 tipů, jak se zbavit stresu během okamžiku

Zbavte se stresu teď hned!
23. května 2022 | 06:00

Pokud se vám zdá život zběsilý, zde je návod, jak se zbavit stresu během okamžiku. Někdy stačí pár minut na to, abyste se zklidnila, dočerpala energii. Které činnosti vám v tom mohou pomoci?

1) Jděte se projít 

Svižná chůze má uklidňující účinek stejně jako pilulky na uklidnění mysli. Podněcuje nervové buňky v mozku, které dráždí smysly. Čerstvý vzduch je vždycky balzám.

2) Dělejte jednoduchou kreativní aktivitu

Vezměte si pastelky a zkuste něco namalovat, nebo vymalovat. Skvělé jsou antistresové nebo klidně i dětské omalovánky. Soustředíte mysl na něco zcela jiného a ještě si budete hrát s hezkými barvami. 

3) Zavolejte někomu milému

Stačí krátký telefonát, fórek a smích, který uvolní napětí. A můžete se klidně bavit i o počasí nebo o nejnovějším filmu, co jste viděly. Přivede vás to na jiné

Video se připravuje ...
Barvy, díky kterým vám zmizí deprese • VIDEO: Videohub
myšlenky.

4) Pokláboste s mrňousem

Ať je to zrovna vnouček váš, nebo kolegyně, cizí prcek na ulici, který na vás kouká, dejte se s ním do řeči, dětský svět vás uklidní a naladí na příjemné vlny.

5) Nadechněte se

Vyjděte ven a dýchejte z plných plic, vždyť teď všechno voní jarem, po dešti, po čerstvě posekané trávě – uklidníte emoce, probudíte smysly. Můžete jen stát a dýchat.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: bla
Video se připravuje ...