Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vlčí hlad je možné zvládnout! Vyzkoušejte těchto 10 fungujících způsobů

...
25. března 2021 | 06:00

Zíráte po večerech v záchvatu hladu do ledničky? Pak praktikujete to, čemu se říká bílý sex. Vrcholí tím, že neodoláte a přejíte se. Jak hlad ovládnout?

Hlad obecně je největším nepřítelem jakéhokoli hubnutí. Když budete při shazování kil trvale hladovět, bude vaše úsilí dříve nebo později odsouzeno k nezdaru. „Trvalý hlad není jen neudržitelný, ale i nezdravý,“ říká výživová poradkyně Monika Tělupilová z KetoMix. Obecně si za hlad, a to nejen ten u diet, můžeme sami. „Jediný zdravý a udržitelný způsob, jak zhubnout a neublížit si, spočívá v dodržení pravidla, že víc energie vydáme, než přijmeme. Zároveň ale nesmíme hladovět. Výrazným snížením nebo absolutním vyloučením jedné ze základních živin si můžeme zpomalit metabolismus, přivodit si zdravotní problémy nebo právě vyvolat vlčí hlad.“

Hlad si doslova přivoláváme i v případě, že žádné diety nedržíme. Prostě se „zapomeneme najíst“ a přehlížíme signály těla, které žádá o doplnění energie. Tělo ale neošidíme. Po nějaké době ztratí trpělivost a ozve se razantněji: vystoupá nám hladina ghrelinu, tedy hormonu hladu. Pokud ho neutlumíme, nedokážeme se při prvním následujícím jídle ovládat a sníme daleko víc, než bychom normálně potřebovali. Navíc máme neodolatelnou chuť na nevhodné potraviny - sladké, tučné, smažené. Chuť na nevhodné potraviny ale nesouvisí jen s předržovaným hladem a nepravidelnou stravou. Co tedy dělat, abychom se do nadměrného kalorického deficitu, který končí vybílením ledničky, vůbec nedostali? Dodržujte tato protihladová pravidla:

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: sia
Video se připravuje ...