Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Holit, nebo ne? Víme, co říkají odborníci a která ze slavných žen se neholí!

...
16. března 2021 | 06:00

Hladká kůže na celém těle byla trendem několik desetiletí. V poslední době se ale ženy přestávají holit a žiletky zahazují. Prý je to zdravější. Mají pravdu? A kdo ze slavných hvězd patří mezi neholiče?

Když si nedávno dovolila slavná Jennifer Lopez vyjít na procházku bez vyholeného podpaží a načapali ji u toho paparazzi, tvrdě to schytala na sítích i v bulvárních médiích. Zato věčná rebelka Madonna běžně ukazuje na pódiu i na Instagramu, že ona se za ochlupení nestydí. Dodnes chodí někdy oholená, jindy hrdě ukáže fotografům chlupaté nohy nebo podpaží. Její odvahu ani vkus ale většina žen stejně nikdy úplně nesdílela. Věci se začaly o něco víc měnit až po lednu 2019, kdy vznikla mezinárodní kampaň s britskými kořeny: Januhairy.

Fotky ano, na ulici ne

Zatímco pánové mají Movember, kdy se na začátku listopadu oholí a celý měsíc si nechají růst knír, ženy si v lednu neholí ani nohy, ani klín. Ani podpaží. „Bez ohledu na to, jestli je naše kůže porostlá chloupky nebo je hladká, zůstáváme stejně krásné a čisté,“ vzkazuje iniciátorka kampaně Laura Jackson. Svou výzvou motivovala tisíce žen, a vlna Januhairy se tak rozšířila po celém světě pod instagramovým hashtagem #januhairy. Na sítích se sice „neoholené fotky“ šíří, na ulicích ale v létě příliš chlupatých krásek zatím stejně nepřibylo. Proč? „Představa, že neoholené ženy vypadají odpudivě, je příliš zakořeněná. Něco jiného je sdílet fotku s neoholeným lýtkem na síti a něco jiného je vydat se tak v létě na koupaliště,“ říká psycholog Petr Řehák.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: sia
Video se připravuje ...