Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Chcete vědět, co vám je? Podívejte se na sebe do zrcadla

...
17. prosince 2020 | 06:00

Tvář je přímým odrazem našeho zdraví i emocí. Když víme, kam a na co se podívat, můžeme z obličeje vyčíst, jaká nemoc nás trápí, nebo dokonce jaká nám teprve hrozí. Jak se může odrážet stav našich orgánů na obličeji?

Za ajurvédským mudrcem Nagarjunou přišel muž a prosil: „Mám ženu, kterou vroucně miluji, ale nemůžu s ní počít dítě. Je to už moje druhá manželka, s první jsem také žádného potomka nezplodil. Uzdravte mě, jsem zoufalý.“ Nagarjuna místo léčby muže vyzval, aby přivedl i svou ženu. Mudrc se na ni pozorně díval a poté pravil: „Není tvoje vina, že nemáš dítě. Tvé ženě roste chmýří u levé části rtu. Napravím nerovnováhu v jejích ženských útrobách.“ A ženu prý skutečně vyléčil. Náznaky kníru nad ženským rtem slouží při obličejové diagnostice jako ukazatel problémů s vaječníky, takže historka může být pravdivá, což potvrzuje holistický lékař David Frej: „Diagnózu z obličeje, dále také podle pulzu nebo jazyka dodnes využíváme jako důležitou pomocnou metodu společně s diagnostickými postupy klasické medicíny.“

Pohled na každý den

Výhodou diagnostiky podle obličeje je, že ji při znalosti základních zásad můžeme praktikovat i sami na sobě. Nenahradí sice klasické vyšetření u lékaře, ale může nás včas na nesoulad v těle upozornit. Abychom projevům na obličeji rozuměli a dokázali je správně interpretovat, měli bychom se do zrcadla pozorně dívat každý den. „Člověk pak i podle dílčích změn dokáže poměrně snadno určit, jaké procesy v těle probíhají, jaké orgány jsou ohrožené nebo poškozené a kde se hromadí jedovaté látky,“ vysvětluje naturopat Tomáš Nováček. Podle ajurvédy je nemocný člověk živou knihou, z níž lze vyčíst vše, co k léčbě potřebujeme. Stačí se jen dívat.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: sia
Video se připravuje ...