Také máte pocit, že už se nedokážete vyznat v nejrůznějších formách stravovacích přístupů, které se stále mění – stejně tak jako názory na ně? Jednou je nejlepší být na raw stravě, pak se naopak vrátit „do pravěku“ a dodržovat paleo principy. Nejvíce příznivců po celém světě má pravděpodobně vegetariánství, které to ale v Česku nemělo nikdy jednoduché. Být vegetariánem bylo a dodnes ve většině případů stále je, jako když si na čelo napíšete: „Jsem divná a všechno moc řeším.“
Bezmasá strava k nám po revoluci ze světa přišla vůbec jako první z odlišných stravovacích přístupů a vlastně nikdo moc nevěděl, co s tím. Do té doby jsme byli rádi za jakýkoli exotický kus ovoce a po osmdesátém devátém jsme si najednou mohli vybírat z nekonečně rozmanité nabídky. Na vesnicích se ale dosud tvrdě platí za jakoukoli odlišnost, takže kdo se cítí na něco takového, obvykle se dříve nebo později odstěhuje do velkého města či do zahraničí. Každý si jistě vybaví, že ve většině „countryside“ restaurací byl vždy jediným vegetariánským pokrmem smažák. No a co potom vegan, který se vyhýbá jakýmkoli živočišným produktům? Ten se v takovém případě pravděpodobně stává breathariánem a nezbývá mu nic jiného než dýchat čerstvý vzduch, nebo přehodnotit své životní nastavení a objednat si pořádný steak.
Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+
Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.