Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Co se v mládí naučíš… a pokud jde o hygienu, platí to dvojnásob

16. září 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Je jen málo věcí, na kterých se odborníci dokáží shodnout. Jednou z nich je právě hygiena a základní návyky u dětí. Osobní hygiena je nezbytnou součástí života každého z nás a je velmi důležité ji dětem vštěpovat již od útlého věku. Základem je o hygieně s dětmi mluvit, motivovat je, a především jít příkladem.

Děti se učí všemu na co jejich věk stačí již od prvních měsíců svého života. Nejpřirozenější a také nejlepší způsob učení, je napodobování dospělých. Je tedy potřeba jít dětem dobrým příkladem a nechat je učit z našich vlastních hygienických návyků. Pokud budou tyto návyky založeny vhodně a kvalitně a budou-li podporovány, budou je děti používat po celý zbytek života.

Učit, vysvětlovat, motivovat

Občas to s dětmi není vůbec jednoduché a být rodičem je to nejsložitější a zároveň nejzodpovědnější povolání. Nikdy bychom však neměli zapomínat na základní hygienické návyky a vést k nim děti již od malička. V otázce hygieny musíme jít nejen příkladem, ale také vysvětlovat, proč vlastně je osobní hygiena důležitá. Správnou hygienou zabraňujeme šíření bakterií a nejrůznějších onemocnění, je základem pro socializaci a navazování vztahů s lidmi a ostatními dětmi, cítíme se díky ní dobře a zdravě.

Autor: Gynella

Ruce, zuby, a hlavně intimní partie

Věcí, které spadají pod pojem hygiena je nespočet, vždy se však jedná o naše zdraví. Pokud jde o děti a hygienické návyky, svatou trojicí jsou ruce, zuby, a především intimní partie. Mytí rukou je v dnešní době samozřejmostí, umyvadlo s mýdlem je běžnou součástí chodeb, jídelen i nákupních center a balení antibakteriálního mýdla či ubrousků zase každé druhé kabelky nebo kočárku. Minimálně dvě minuty ráno a večer zpestřené o kartáček se superhrdinou, dobrou voňavou pastou nebo zábavnou hrou. A aby toho nebylo málo pokud jde o čištění zubů, na každém rohu na nás číhá reklama s novou zubní pastou, kartáčkem nebo upozorněním na všemožné problémy dutiny ústní. Když však přijde řeč na intimní hygienu, často se setkáváme s ostychem, dokonce i neznalostí.

Mluvte otevřeně a bez ostychu

V případě intimních partií je nejdůležitější každodenní hygiena, vyhnout byste se měli agresivní kosmetice a používat pouze přípravky určené přímo pro děti. Je potřeba dbát na správné návyky při utírání konečníku, protože většina zánětů vzniká díky bakteriím, které se jsou přeneseny právě z konečníku. Holčičky proto vždy otíráme zepředu dozadu, ideální je se po velké potřebě omýt. Bavlněné prádlo bez umělých vláken a vzdušné oblečení určitě prospívají více, než těsné džíny a legíny.

Autor: Gynella

Mami, mě to pálí
U malých holčiček je bolest, opruzení nebo zarudnutí stále poměrně podceňovanou situací a málo kdo si ji spojuje s gynekologickými problémy. Tyto obtíže nejsou v dnešní době ničím výjimečným, v průzkumu společnosti Gynella téměř 63 % rodičů uvedlo, že jejich dcery trpí obtížemi v oblasti intimních partií. Bohužel právě zanedbání těchto problému v dětském věku může vést v dospělosti k chronickým gynekologickým problémům a potížím s plodností. Nejčastějším gynekologickým problémům se dá velmi účinně předcházet dodržováním hygienických návyků a běžnou prevencí. Na trhu také již existují přípravky určené speciálně k péči o dětské genitálie. Pomoci může například šetrný mycí gel GYNELLA Girl Intimate Wash, který je svým speciálním složením a hodnotou Ph určen pro holčičky již od 3 let věku.

 

Video se připravuje ...