Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zvažte svou kabelku! Co vám všechno hrozí, pokud je příliš těžká?

5. srpna 2019 | 06:00

Nejspíš byste se podivila nad tím, jak těžká je taška, kterou nosíte na rameni, kdybyste ji skutečně zvážila. Taháme v ní totiž nákupy, knížky, kosmetiku, svačiny, prostě půlku svého světa.

Našim zádům a celému našemu pohybovému aparátu těžká kabelka rozhodně dobře nedělá. Nošení kabelek přes rameno většinou způsobuje, že máme jedno rameno výš než druhé. Tím pádem máme špatné držení těla, což vede k bolestem zad a krční páteře. Čím je kabelka těžší, tím jsou samozřejmě následky horší. Podle odborníků váží velká kabelka (samozřejmě včetně svého obsahu) průměrně něco přes 2,5 kilogramu, ale často se dostane i na 6 kilo! Dlouhodobým nošením takové váhy na jednom rameni riskujete artritidu a degeneraci meziobratlových plotének.

Pokud patříte k milovnicím velkých kabelek, jejichž obsah dosahuje výše zmíněné hmotnosti, možná byste měla přemýšlet o tom, jak ji nahradit praktičtějším a zdraví lépe vyhovujícím módním doplňkem.

Zkuste si vybrat z módních batohů, které mají v nabídce české firmy a návrháři. Budete překvapená, jak krásné jsou! Inspirovat se můžete v naší galerii:

O dalších rizikách těžkých kabelek a o tom, co o vás vypovídá způsob nošení kabelky, se můžete dočíst v novém čísle tištěného Blesku pro ženy. Ten je právě teď k dostání na novinových stáncích. Nebo si ho můžete koupit v našem iKiosku.

 

Autor: archiv

Autor: MAJ
Video se připravuje ...