Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Za vaginální infekci se nemusíte stydět. O potížích je třeba mluvit

Jste silná žena, jejíž tělo si poradí s kvasinkami a bakteriemi!
15. dubna 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Na internetu existuje více jak deset milionů tipů, jak pečovat o pleť či vlasy. Ale co v případě intimity, jak pečovat o svoji vaginu není přeci méně důležité téma. Na toto téma už toho, ale najdeme mnohem méně. Zeptali jsme se proto gynekologa Tomáše Faita.

Existují témata a problémy, o kterých ženy hovoří úplně bez ostychu prakticky s každým. Problémy s aknózní pletí, lámajícími se vlasy a nehty dokonce i o nehtové mykóza. Někdy se však vyskytnou i takové, o kterých se stydí říct i své nejlepší kamarádce.

Řeč je v tomto případě i o problémech a infekcích v intimních partiích a jejich projevech, jak ksou například výtok či pálení. Jejich řešení byste však rozhodne neměly odkládat a o problému mluvit. Pokud dokonce těmito infekcemi trpíte častěji, nepodceňujte ani prevenci. 

Jsou věci, se kterými se nesvěřujeme ani nejlepší kamarádce.
Autor: Walmark

Jen zdravá žena může být krásná – #jsemZENA

Nesnesitelné svědění a pálení, bílý hrudkovitý výtok či bolesti při pohlavním styku. To jsou nejčastěji příznaky vaginální infekce, která znepříjemňuje život mnoha ženám Určitou formu vaginální infekce prodělá aspoň jednou za život každá druhá žena. Minimálně 10 % žen přitom trpí těmito nepříjemnými problémy opakovaně.

Problémem však zůstává, že mnohé ženy neumí rozlišit typ vaginální infekce, a tak volí nesprávnou léčbu,“ doplňuje gynekolog Tomáš Fait. Ženy si často mylně myslí, že se jedná o mykózu a zapomínají na to, že existují i bakteriální infekce. Léčbu proto začínají přípravky, které ji nemusí vyléčit a může se jim tak opakovaně vrátit.

Zapomeňte na nepříjemné pocity.
Autor: Walmark

Nepodceňujte správnou péči

Vznik vaginální infekce nesouvisí s nedostatečnou hygienou, jak si to mnohé ženy mohou mylně myslet. Naopak, jsou reakcí těla na změnu vaginální flóry vlivem stresu, psychické zátěže, náhle změny pH či teploty, těhotenství či menopauzu. Tuto nepříjemnost však může způsobit i koupání v termální vodě či nošení sexy kalhotek.

„Bohužel, parfemovaná mýdla jsou pro laktobacily škodlivé, oslabují přirozenou mikroflóru a ostatní baktérie nebo kvasinky se mohou přemnožit a způsobít nepříjemnosti. Proto se doporučuje pro intimní hygienu používat jen čistou vodu a speciální gely určené pro intimní partie. U žen, které pociťují projevy infekce, doporučuji používat speciální kosmetické připravky podporující obnovu populace laktobacilů a přispívají tak k intimní rovnováze. Ty obsahují mimo jiné prebiotika,“ dodává gynekolog Tomáš Fait.

Gynekolog Tomáš Fait.
Autor: Walmark

Právě pro tyto případy jsou určené například kosmetické přípavky Beliema od společnosti Idelyn, které jsou vhodné v případě obou typů infekcí – bakteriální i kvasinkové.

Účinek proti kvasinkám i bakteriím

Speciální Idelyn Beliema Expert Intim Gel chrání před vznikem infekcí způsobených kvasinkami i bakteriemi, jejichž původ nám může být mnohdy záhadou. Přípravek obsahuje jedinečný komplex kyseliny mléčné a aloe vera, které čistí a pomáhají odstraňovat nečistoty a bakterie a podporují udržení přirozeného pH intimních partií.

Intimní hygiena nemusí být tabu.
Autor: Walmark

Gel je navíc vyvinut přímo gynekology pro každodenní intimní hygienu a ochranu na těch správných místech. Určen je pouze pro zevní užití. Dokonalý společník nejen na dovolenou a cestování, ale také jako součást stálé kosmetické výbavy pro každodenní hygienu.

Zklidňující krém Beliema® Expert, zasa obsahuje speciální prebiotickou složku BioEcolia®, kyselinu hyaluronovou, jež zvlhčuje i pokožku. Kromě toho obsahuje i kyselinu mléčnou a boritou, které odpovídají přirozenému vaginálnímu pH, a zklidňující složky jako aloe vera a měsíček lékařský.

Přípavky Beliema od společnosti Idelyn jsou vhodné v případě obou typů infekcí – bakteriální i kvasinkové.
Autor: Walmark

V případě, že již cítíte nepříjemné projevy, jako výtok, zápach či pocity svědění a pálení, vyzkoušejte tablety první volby, vhodné jak v nepříjemných případech způsobených kvasinkami, tak bakteriemi. Například vaginální tablety Beliema® Effect obsahují bakterie rodu lactobacillus acidophilus a kyselinu mléčnou, které pomáhají obnovit a stabilizovat rovnováhu vaginální mikroflóry a zároveň redukovat nepříjemné příznaky vaginálního zánětu, jako jsou svědění, podráždění, pálení, neobvyklý výtok či nepříjemný zápach.

Více informací na www.idelyn.cz

Video se připravuje ...