Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jak čelit jarní únavě? Rozhýbejte celou rodinu!

Díky pohybu se vám vyplaví endorfiny.
25. března 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Jarní únavou podle lékařů trpí až tři čtvrtiny lidí. Přispívá k ní mimo jiné i hektičnost dnešní doby. Naše tělo je geneticky navyklé pracovat přes zimu v co nejúspornějším režimu. Při současném způsobu života si ale odpočinek nemůže dovolit a musí tak čerpat energii ze svých rezervních zásob.

Jedním ze způsobů, jak této únavě čelit, je dostat do našeho života pohyb. S motivací nám pomůže Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) svými preventivními programy.

Dopřejte si pohyb s příspěvkem 700 Kč

Fyzická aktivita nám přináší psychickou pohodu, zlepšuje kvalitu života a spolu s vhodným jídelníčkem reguluje naši hmotnost. Měla by se však vykonávat často a opakovaně, aby neztrácela nic ze svého blahodárného účinku.

Vyzvěte svou drahou polovičku na sportovní souboj.
Autor: Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

„Patříte-li mezi pojištěnce ČPZP, jistě oceníte program Pravidelný pohyb, který vás v pravidelném sportování podpoří částkou 700 Kč. Pokud ještě nejste naším klientem, můžete se přeregistrovat do 31. 3. přes webové stránky nebo na pobočce,“ uvádí tisková mluvčí ČPZP Elenka Mazurová.

Přihlaste děti do sportovního kroužku

Boj s jarní únavou by se neměl podceňovat ani u dětí. Stejně jako dospělým, i dětem pomůže fyzická aktivita. Přihlaste svého potomka třeba do sportovního kroužku. ČPZP vám na něj přispěje částkou až 500 Kč. Další možností je navštěvování plaveckých kurzů, na které ČPZP dětem do 10 let přispívá částkou až 1 000 Kč. Vhodným pohybem může být také jízda na kole.

Už vaše děti našly sport, který je opravdu baví?
Autor: Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

„V ČPZP víme, jak je bezpečnost při cyklistice důležitá, a proto jsme zvýšili mladým cyklistům příspěvek na koupi ochranné přilby z 300 na 500 Kč,“ říká Elenka Mazurová. Děti by se měly hýbat celoročně – v letním období je ČPZP podpoří částkou až 1 000 Kč na letní tábory.

ČPZP nezapomíná ani na maminky

Těhotné ženy a maminky pojištěné u České průmyslové zdravotní pojišťovny mají možnost v rámci benefitů čerpat celkem až 3 000 Kč,“ informuje Elenka Mazurová. Program Manažerka mateřství těhotným ženám přispívá na některá vyšetření, péči nebo kurzy až 1 500 Kč.

Těhotné ženy a maminky si zaslouží hromadu benefitů.
Autor: Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Po porodu mohou maminky čerpat až 1 000 Kč na cvičení nebo pomůcky ke kojení díky programu Žena po porodu. Pro děti do 2 let mohou také uplatnit příspěvek na produkty pro zdravý rozvoj dítěte a cvičení pro děti až 500 Kč v rámci programu Zdravé dítě.

Video se připravuje ...