Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Jak uspořádat ledničku při hubnutí? Jogurty na třetí poličku!

  • Dobře uspořádaná lednice dělá zázraky
    23. ledna 2014 | 10:00

    Možná byste tomu nevěřila, ale je to tak. Vaše lenička a to jakým způsobem máte v téhle kouzelné skříni jídlo uspořádané, vám může pomoct s hubnutím.

  • Do vrchní poličky dejte zdravé nápoje


    Dobře uspořádaná lednice dělá zázraky
    Autor: shutterstoclk
    Je statisticky dokázáno, že si po otevření lednice vezmete většinou to, na co vám padnul první zrak. Pokud tedy vrchní poličku zaplníte zdravými nedoslazovanými džusy, vodou a nízkotučným mlékem, bude první krok vytůnění lednice za vámi.

  • Co ještě vrchní polička unese


    Dobře uspořádaná lednice dělá zázraky
    Autor: shutterstoclk
    Budete asi koukat jako z jara, ale dejte si do vrchní poličky také odměrky. V dietním plánu se počítá s určitým množstvím na porci a dříve, než začnete ukusovat a uždibovat, tak si to raději odměřte. Vůbec nejlepší je, naporcovat si jídlo do dávek předem, ukázalo se totiž v průzkumu, že to snižuje konzumaci jídla o celých sedmdesát jedna procent.

  • Druhá polička patří ovoci a zelenině


    Když svou lednici postavíte na správné místo, můžete ušetřit.
    Autor: Shutterstock
    Do téhle poličky, kterou máte nejvíc po ruce a nejzázeji se k ní dostanete, si pěkně vyskládejte lákavé ovoce a zeleninu. Pokaždé, když potom otevřete ledničku, bude se na vás z poličky usmívat a zdravé mlsání je mnohem lepší než hřešit jinak. Může vám to pomoct shodit až deset kilo během jednoho roku.

  • Třetí polička patří zdravým proteinům


    krůtí maso
    Autor: Shutterstock.com
    Naskládejte si do ní jen to nejdietnější masíčko, tedy kuřecí, králičí, ryby nebo nízkotučné jogurty a kefiry. Samozřejmě, že pokud nemůžete vydržet bez sýru, zkuste najít také nějakou lehčí variantu. Proteiny jsou v dietě důležité, protože snižují pocit hladu a nehoní vás tolik mlsná.

  • Šuplíčky na dobroty


    Dobře uspořádaná lednice dělá zázraky
    Autor: shutterstoclk
    Takové ty problémové potraviny, které se v domácnostech běžně vyskytují, jelikož ne všichni ve vaší rodině drží dietu nebo nesnaží o zcela striktně zdravý životní styl jako vy, schovejte do šuplíčků. Jsou nejníže a není do nich na první pohled vidět, pokud se je nesnažíte otevřít a to jde kolikrát dost ztuha. Odborníci tvrdí, že schovat před zrakem tyhle sváděče a pokušitele je velmi efektivní a dokáže to snížit příjem na polovinu!

  • Přihrádky naplňte ochucovadly


    Tučné potraviny by neměly ve vaší lednici nic pohledávat. Zatočte i s levnými margaríny a na vaření si nechte kvalitní sádlo, čerstvé máslo a oleje.
    Autor: profimedia.cz
    Pozor v tomto ohledu. Říká se, že pokud má jídlo silnější chuť je mnohem uspokojující pro strávníka a to především pokud je to jídlo zdravé. Ovšem ochucovadla mohou obsahovat vysoké hodnoty cukrů nebo tuků, tedy kalorií, o které nestojíme. Proto si je můžete doma vyrobit sami nebo si pečlivě prozkoumávat etikety na lahvičkách v obchodech. Až o pět kilo za rok se dá shodit jen používáním správných dochucovadel bez extra kalorií.

  • Mraznička plná zdravých balíčků


    Dobře uspořádaná lednice dělá zázraky
    Autor: shutterstoclk
    Naporcujte si vždy před zmražením přesně jen potřebnou dávku pro počet lidí, pro které vaříte. Pokud jste to jen vy sama, pak jedna porce na balíček a tak dále. Mějte po ruce vždy rybu, maso, zeleninu a také ovoce, které vám v případě, že vás chytne mlsná, mnohem lépe nahradí třeba čokoládovou tyčinku.

  • Venkovní strana lednice je také důležitá


    Potraviny z lednice nemusí být vždy tak čerstvé, jak vypadají.
    Autor: profimedia.cz
    Pokud jen tak bezmyšlenkovitě otvíráte lednici, už její dvířka zvenku vám mohou poslat podprahový signál. Proto si na ledničku dejte hesla a cíle, kterých chcete dosáhnout. Stačí pak jen par sekund, aby se vám při otvírání ledničky v hlavě promítla, a vy si pak řeknete, jestli opravdu jdete do lednice proto, že máte hlad, nebo jen proto, že chcete mlsat.

Klíčová slova:  dieta, lednice, pořádek, pomocníci, zdraví
Diskuse ke článku
.