Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nezapomínejte na krk! Radíme, jak o něj pečovat

Staráte se dobře o pokožku na krku?
6. dubna 2013 | 06:00

Nic neprozradí náš věk tak jako krk a dekolt. Žádnou jinou část těla přitom tolik nezanedbáváme. Chcete se blýsknout vyčesaným drdolem a krásnou šíjí nebo udělat dojem sexy výstřihem? Pak je načase zařadit krk do své každodenní kosmetické rutiny!

Hydratujte

Oblast krku, šíje a dekoltu si zaslouží stejnou pravidelnou péči jako vaše tvář. Každý večer je natírejte hydratačním krémem, nejlépe s anti-aging efektem. Už po pár dnech pocítíte rozdíl: pokožka bude hebká a na první pohled svěží.

Obrušujte

Pleť nejlépe prokoukne, když odstraníte odumřelou kůži. Krk můžete ošetřit peelingem na obličej, ale pozor: má tendenci vysušovat, používejte ho tedy maximálně dvakrát týdně.

...
Autor: Shutterstock

Chraňte před sluncem

Milujete opalování? Doporučujeme velkou opatrnost. Vystavování kůže paprskům je příjemné, ale urychluje její stárnutí a má i další zdravotní rizika. Svůj krk a dekolt proto v létě mažte dobrým opalovacím krémem, i když vyrážíte jen do města.

Procvičujte

Pravidelné cvičení svědčí celému tělu - včetně krku. Několik jednoduchých protahovacích cviků po ránu vás probere a posílí svaly. (Ano, i v oblasti krku je důležité svalstvo!) Mladistvý vzhled už bude jen třešničkou na dortu.

Masírujte

Můžete vyrazit do masérského studia nebo to zkusit doma: vetřete si do dlaní trochu oleje a masírujte krk pomalými pohyby směrem nahoru. Zvýšíte tak pružnost kůže a předejdete tvorbě vrásek.