Američtí zdravotníci proto začali lidem doporučovat, aby omega-3 mastné kyseliny zařadili do svých jídelníčků v každodenním režimu.
Osoby zdravé a bez vážných komplikací by podle nových doporučení měli denně přijmout kolem 500 miligramů omega-3 mastných kyselin, zatímco osoby s chorobami srdce až dvojnásobek tohoto množství.
„Existuje zcela jasný vztah mezi zdravím srdce a konzumací potravin bohatých na omega-3 mastné kyseliny, které jsou obsaženy v tučných rybách jako je losos, sardinky, pstruh, sleď a ústřice,“ tvrdí kardiolog Carl Lavie z New Orleans.
Konzumace omega-3 mastných kyselin také snižuje riziko kornatění tepen, srdeční arytmie, infarktu a náhlé zástavy srdce.
Každodenní konzumace omega-3 mastných kyselin výrazně zlepšuje stav kardiaků
Každodenní příjem omega-3 mastných kyselin, na něž je bohatý například rybí tuk, výrazně prospívá srdci u zdravých lidí, ale může zlepšovat výrazně stav u kardiaků s rozvinutou chorobou.
Články odjinud