Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Proti chřipce jinak: Vyzkoušejte bylinky, homeopatii a slepičí vývar

Na většinu běžných viróz nejlépe platí klid. Své imunita pomůžete, když vyzkoušíte tři rady našich babiček.
9. února 2015 | 06:00

Nejzaručenějším receptem na nachlazení jsou správně zvolené léky, teplo a klid. My pro vás máme několik dalších tipů, jak se zbavit příznaků chřipky nebo virózy bez návštěvy lékaře. 

Nejčastěji se uchylujeme k bylinkám neboli fytoterapii zpravidla ve formě čajů. Čaj z lípy, bezu či máty patří v léčbě nachlazení a chřipky ke klasice a např. anýz obsahuje látku, která zcela hubí virus chřipky. Při výběru bylinek je třeba dbát na použití kvalitní směsi bylin, nejlépe tedy hledat ty s označením natur nebo bio. U těch je zaručený zcela přírodní zdroj a kvalitní zpracování. 

Homeopatie: nenápadné zlepšení

Při této alternativní léčbě se používají různé přírodní látky, rostliny, minerály a živočišné produkty v silně zředěném stavu. Homeopatika jsou neškodné přípravky, neobsahují žádné škodliviny a působí na organismus tím nejjemnějším způsobem, způsobují nenásilné a přirozené zlepšení či vyléčení akutních i chronických potíží. Určitě nesmíme zapomenout na recepty našich babiček, které se mnohdy musely obejít bez pomoci lékaře i jakýchkoli pilulek. 

Slepičí polévka, česnek a citrony

Pravidelná konzumace česneku funguje jako prevence vysokého krevního tlaku a vysokého cholesterolu.
Autor: Shutterstock.com
Nazývá se často přírodní penicilin a je na prvním místě seznamu léčebných kúr. Pomáhá uvolnit ucpaný nos. Pořádně silný vývar vám dodá i potřebnou energii. Při jeho přípravě nešetřete zeleninou, cibulí a česnekem. 

Česnek obsahuje přírodní antibiotikum, které je účinné proti překrvení nosních a krčních sliznic. Je také známý antioxidant působící proti volným radikálům, které poškozují tělní buňky. Přidávejte ho tedy do jídla v hojném množství. 

Citrusy obsahují tak potřebný vitamin C. Pijte pomerančový džus, odšťavněte grepy nebo mandarinky. Naštěstí existuje nespočet kuchyňských robotů, které vám usnadní práci. Snažte se tedy každé ráno začít sklenkou čerstvé šťávy. 
Autor: wall, lib
Video se připravuje ...