Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Homeopatika: Věříte jim? Léčí chřipku, nachlazení i alergie!

21. září 2012 | 09:30

Po homeopatických lécích sáhnou lidé nejčastěji v případě nachlazení, chřipky a alergie. Častěji jsou to ženy, které ji používají hlavně u dětí a sází na ni v době těhotenství, kdy musí být opatrné na volbu léků. 


Nejčastějším problémem, který touto přírodní cestou řeší, jsou nejrůznější infekce, nachlazení, alergie, a dále migréna, nespavost nebo nevolnosti všeho druhu. Mezi důvody použití homeopatik se ale objevily i obtíže jako herpes (opar), ostruha na patě, bolesti kloubů, kožní obtíže, gynekologické problémy a psychické problémy.

Do skupiny, která používá homeopatika pravidelně a je s nimi spokojená, patří i těhotné ženy, senioři a děti.

Potvrzují to i slova MUDr. Renáty Sikytové z Homeopatické ordinace v Dobřichovicích, která na otázku, kdo jsou její pacienti, říká: „To záleží na věku. Děti s opakujícími se infekčními chorobami a záněty, horečkami, kašlem, rýmou, teplotami, alergiemi a ekzémy… 

Homeopatikům věří zhruba polovina nemocných lidí.
Autor: Shutterstock.com

Mladí lidé chtějí chorobám předcházet, neonemocnět, takže posilujeme imunitu, zklidňujeme, ladím kondici sportovcům, uklidňuji nervy maturantům. Mladým ženám pomáhám v těhotenství, kdy nemají po čem sáhnout při bolestech hlavy, chřipce či nachlazení.

Mohu jim nabídnout i účinnou pomoc, pokud po porodu nenastartuje správně laktace. Starší lidé chtějí zlepšit zdravotní stav při chronických onemocněních – cukrovce, tlaku a problémech s pamětí. Homeopatie není zázrak, ale může pomoci každému. Některé nemoci zvládne skvěle, jiné trochu a další jen málo – ale nikdy neuškodí.“

Proč lidé volí homeopatickou léčbu svých obtíží?

Hlavní výhodou je fakt, že jde o léčbu přírodní, pro zhruba polovinu lidí, kteří homeopatika užívají je zásadní, že je zcela bez vedlejších účinků, další uvádí jako hlavní výhodu účinnost a šetrnost. Ostatní se pro homeopatii rozhodlo proto, že podle nich léčí nejen příznaky, ale i příčinu onemocnění.

Při výběru vhodného přípravku spoléhají uživatelé většinou na radu lékaře homeopata a také lékárníka. Příznivci této léčby se o informace na téma homeopatie intenzivně zajímají – jen 53 % z nich uvedlo, že mají dostatečné množství informací. Zbytek, tedy 47 % zatím své informace za dostatečné nepovažuje.

Homeopatikům věří zhruba polovina nemocných lidí.
Autor: Profimedia.cz

Autor: ema