Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

2 kila za 3 dny: Blesková ovocná dieta vám pomůže zhubnout!

Díky ovoci můžete rychle a chutně shodit přebytečná kila.
24. června 2013 | 07:00

Nikdy se vám nebude hubnout snadněji než teď, v létě. V nejteplejším ročním období obohaťte svůj jídelníček o množství ovoce. Které je sladké, zdravé a nemá skoro žádné kalorie.

Snídaně

Zamíchejte do čerstvého jogurtu 70 g obilných vloček a nakrájejte čerstvé ovoce. Před konzumací nechte chvíli odležet. Můžete si připravit také ovesnou kaši z vloček a nízkotučného mléka a dochutit ji sušeným ovocem. Po ránu vás povzbudí zelený čaj.

Svačina

Plátek celozrnného chleba, sýr Lučina, nakrájené jablko.

Oběd

Dejte si hodně lehký oběd. Rýži či kuskus uvařte podle návodu, nechte vychladnout a smíchejte s nakrájeným ovocem dle chuti. Skvělou alternativou je jáhlová kaše s nastrouhaným jablkem.

Svačina

Genetika ovlivňuje vše - i to, jak hubneme.
Autor: Shutterstock

Ke svačině si dejte ovocný jogurtový nápoj nebo jeden kus ovoce.

Večeře

Chutnat vám bude ovocný salát s různými druhy melounů, listové zeleniny a se sušenou šunkou. Do salátu° přidejte oříšky, rostlinný olej a citrónovou šťávu.

Dieta není všechno, musíte zapojit pohyb

1. den
Ráno vyrazte na svižnou dvacetiminutovou procházku, nejlépe ještě před snídaní. Nastartujete tak svůj metabolismus a zlepšíte si náladu. Večer i vyhraďte na návštěvu sauny. Ano, i v létě má sauna blahodárné účinky nejen na zdraví, ale i na detoxikaci a štíhlou linii.

cvičení
Autor: Ondrášovka
2. den
Rezervujte si 40 minut na plavecký trénink, jogging nebo hodinu spinningu. Dejte si pořádně do těla a na závěr nezapomeňte na poctivý patnáctiminutový strečink. Večer jděte brzo do postele.

3. den
Ráno věnujte 15 minut dechovému cvičení: hluboké pozvolné nádechy do břicha střídejte s pomalými výdechy, při kterých budete uvolňovat celé tělo. Zvečera si dejte půlhodinovou
procházku v rychlejším tempu. (Následující den si můžete dát opět více do těla.

Tohle ovoce vám ve shazování kil pomůže nejvíce

Vodní meloun
Pyšní se minimem kalorií, obsahuje 90 % vody a sladce chutná. Kromě toho obsahuje vitamin C, vitaminy skupiny B, zejména pyridoxin a niacin, který pozitivně ovlivňuje krvetvorbu a prospívá kůži a nehtům. Má antioxidační účinky a jeho ovocné cukry a stopové prvky vám dodají fyzickou i mentální svěžest. Meloun vás zasytí na docela dlouhou dobu, ale pozor, je močopudný.

Žlutý meloun
Jinak také medový, podle názvu je zřejmé, že obsahuje víc cukru než meloun vodní. I on má v sobě „živou vodu“ plnou minerálů, vitaminů a stopových prvků. Zejména žluté melouny pomáhají rozpouštět kyselé soli, a zabraňují tak vytváření ledvinových čí žlučových kamenů. Před konzumací plod okrájejte a odstraňte část plnou jadérek.

Dejte si před jídlem jablíčko místo předkrmu.
Autor: profimedia.cz
Jablka
Jablko je malý zázrak pro zdraví a štíhlou linii. Díky velkému podílu vlákniny podporuje zdravé trávení. Pozor, nezahazujte slupky, právě ty jsou plné prospěšných látek a obsahují také fruktózu, která udrží delší dobu vyšší hladinu cukru v krvi. Jablka snižují hladinu špatného cholesterolu i chuť k jídlu.

Autor: olr