Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Revoluční dieta nebo nesmysl? Díky parfému ztratíte chuť k jídlu

Věřili byste, že se můžete pročichat ke štíhlosti?
21. června 2013 | 15:00

Hubnoucí parfém slibuje, že rychle a bez práce zhubnete přebytečná kila. Jenomže je to řešení?

Je možné zhubnout pouhých čicháním? Zřejmě ano! Hubnoucí parfém totiž obsahuje bylinky a éterické oleje, které stimulují látkovou výměnu a výrazně potlačují chuť k jídlu.

Zhubněte za sedm stovek

Voňavka, která stojí něco okolo 750 korun ve vás "zahubí" veškerý apetit. Zkrátka a dobře nebudete mít chuť vůbec na nic. Najdete v něm mimo jiné i bylinky, jež stimulují hubnutí, a údajně velmi příjemnou a svěží citrusovou vůní.

Převratná novinka?

Vee Kopelman, zakladatel beauty stránek řekl deníku DailyMail: "Hubnoucí parfémy jsou báječné! Je to fantastický nový produkt na trhu, který pomůže těm, kteří chtějí shodit pár kilo před výletem na pláž, nebo třeba svatbou."

ss
Autor: profimedia.cz

"Nabízí zcela výhodné benefity! Například zlepšení krevního oběhu, posílení imunitního systému. Také poskytuje tělu přírodní antioxidanty, které tělo pročišťují a detoxikují."

Sliby, chyby

Ale ne všichni josu touto převratnou novinkou tak nadšení. Čichací dieta má spoustu odpůrců. Například spousty fitness trenérů varují, že je sice pěkné, že zhubnete, ale účinek to rozhodně nemá dlouhodobý.

Lepší je změnit životní styl

Shodují se na tom, že i když se dostaví slibovaný účinek, tedy ztráta chuti k jídlu, problém s kily navíc to neřeší. Je totiž potřeba přejít na zdravý životní styl prostřednictvím správné výživy a cvičení. A to i přesto, že složky parfému mohou mít vliv na potlačení hladu, i my v redakci si myslíme, že to není schůdné řešení.

Autor: ema