Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Hubněte ve vodě: Tohle jsou nejlepší cviky

Zacvičte si ve vodě, výsledky uvidíte mnohem dříve, než kdybyste chodila do klasické posilovny
18. června 2013 | 08:00

Nechcete se trápit dlouhé hodiny v posilovně, abyste měli postavičku jako lusk?  Tak si zacvičte ve vodě. Díky vztlaku a odporu vody je cvičení mnohem efektivnější a navíc se u něj skvěle osvěžíte.

Díky vodě budou svaly rovnoměrně zatíženy a nehrozí, že byste si poškodili klouby.  Tak na nic nečekejte, oblečte plavky a vyrazte do nejlepší posilovny.

Štíhlé a pevné paže

Mírně se rozkročte, upažte a dlaně obraťte vzhůru.  Rukama pohybujte ve tvaru osmiček tak, abyste přecházeli z upažení do předpažení a zase zpět. Opakujte 20x

Dokonalá stehna a boky

Postavte se do vody do takové hloubky, abyste byla po ramena pod hladinou. Ruce nechte podél těla a nohy nechte rozkročeny na šíři ramen.  Vyskočte do výšky, roztáhněte nohy co nejvíce to jde a zároveň upažte ruce. Než dopadnete zpět na nohy, opět připažte a nohy dejte k sobě. Opakujte asi 20x.

Cvičení ve vodě
Autor: Shutterstock.com
Zápřah na celé tělo

Zamiřte do takové hloubky, abyste nohama nedosáhli na dno a představte si, že jedete na kole. Začněte šlapat a snažte se držet hlavu stále ve stejné výšce nad hladinou vody.  Celé vaše tělo se bude muset do tohoto cvičení zapojit, jinak hlavu nad vodou neudržíte. Napočítejte do šedesáti a chviličku si oddychněte, než začnete znovu. Opakujte asi 10x.

Sexy zadeček

Postavte se rozkročmo v takové hloubce vody, aby vám dosahovala do pasu.  Vytočte kolena do strany a pokrčte je. Pomalými pohyby tlačte zadek dolů, napočítejte do deseti a zase pomalu nahoru, tak abyste nohy narovnali. Paže přitom nechte upažené ve výšce ramen. Opakujte 30x.