Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Potrhlá cvičitelka baví internet: Její fitness sestava napodobuje cval koně!

14. června 2013 | 12:45

VIDEO: To musíte vidět! Američanka Joanna Rohrback (61) chodí, kluše a cválá jako kůň! Ne, nezbláznila se. Alespoň to tvrdí. Jen vynalezla nový revoluční způsob cvičení. A je to prý vážně "šlágr".

Prancercise, jak vyzáblá Američanka z Floridy své cvičení pojmenovala, je podle jejích slov pružný, rytmický způsob pohybu vpřed, který je podobný koňské chůzi. 

"Prancercising praktikuji už od roku 1989, kdy jsem ho objevila. Od té doby ho stále zdokonaluji. Tenkrát jsem klusala se závažím na svých kotnících, v uších jsem měla sluchátka a náhle jsem zaslechla nějakou opravdu dobrou hudbu, která mě doslova vtáhla do děje. Podřídila jsem se rytmu a začala se do něj pohybovat. A bylo to!", prozradila Joanna.

Ta je o účinnosti svého cvičení natolik přesvědčena, že pro zájemce nahrála i instruktážní video, které prostřednictvím internetu šíří po síti. A je to vážně hit! Za půl roku ho shlédlo už více než šest miliónů uživatelů.

Joanna Rohrback svým "koňským" fitness stylem baví lidi na celém světě.
Autor: reprofoto youtube.com/Prancercise
V bílých obepnutých leginách, lososové halence, s masivním náhrdelníkem na krku a načesanými vlasy v něm předvádí, jak cviky správně provádět. Mezi jednotlivými sestavami nechybí krok, cval, klus ani skok.

Joanna, kterou prý neobvyklé cvičení udržuje v kondici navíc tvrdí, že všichni chodíme špatně a ona jediná zná ten správný způsob, jak klást správně nohy na zem.

Ve fitness centrech se však na kurzy prancercisingu asi hned tak nezapíšete. Její podivínská metoda totiž spíše než zájem cvičitelů vyvolává v lidech smích. Přesto se díky ní stala Joanna mediální hvězdou.