Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pecky z redakce: Milion křišťálů, sexy ikony i vůně štěstí

  • 14. srpna 2023 | 06:00

    Pondělí je tu již tradičně ve znaku novinek, tipů a nejzajímavějších postřehů z naší redakce. Nabídka je opět pestrá a můžete se těšit na třpytivou nádheru krystalů nebo tipy na výlety třeba na bio vinici, kterou řídí pouze ženy.

    Milovníci rumu by neměli zapomenout na den, který je věnovaný právě tomuto nápoji, nebo pokud jste sportovní nadšenci, kteří milují běh a charitu, pak i pro vás je tu super tip. Vybrala jsem toho opět spoustu, tak se na to pojďme mrknout!

  • Osvěžující jízda létem

    Vydejte se na osvěžující jízdu létem s novými příchutěmi nealkoholických radlerů Zlatopramen 0,0 % bez kapky alkoholu! Tmavý citron snoubí chuť tmavého nealkoholického piva s příjemně osvěžující chutí citronové šťávy a potěší všechny, kteří hledají vyvážené, sladkokyselé osvěžení. Novinka s příchutí Jablko zaujme šťavnatou chutí nejoblíbenějšího českého ovoce doplněnou o příjemnou hořkost nealkoholického piva. Zamilují si ho ti, kteří hledají svěží drink s vyšší kyselostí. Tak na zdraví, léto!

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Nejnavštěvovanější místa v Praze - Karlův most • VIDEO: Reflex.cz

  • Až oči přecházejí

    Od října letošního roku rozzáří Swarovski svým ikonickým třpytem nové gala představení s názvem „Falling | In Love” v berlínském divadle Friedrichstadt- Palast. O neopakovatelnou a magickou atmosféru na největší divadelní scéně světa se postará více než 100 miliónů křišťálů Swarovski. Za kostýmy a designem scény stojí světově proslulý návrhář Jean Paul Gaultier, který je kurátorem představení a zároveň i vedoucí osobností vizuálního designu. V rámci spolupráce mezi značkou Swarovski, divadlem Friedrichstadt Palast a Gaultierem vzniklo celkem 280 scénických kostýmů. Byly vytvořeny s využitím nových i recyklovaných křišťálů různých velikostí, barev a tvarů, které neodolatelným stylem podtrhnou Gaultierovy návrhy a dodají kouzelnému tanečnímu představení extra dávku jiskřivé elegance.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Nadpozemsky krásné šaty jako z jiného světa, které učarovaly i celebritám • VIDEO: Iris Van Herpen

  • Narozeniny ve velkém stylu

    Prodejce spodního prádla a plavek Astratex, představuje svou narozeninovou kampaň pod názvem Protančete podzimem, kde se v hlavní roli objeví ambasadorka Iva Kubelková. Představí hlavní kategorie napříč celým portfoliem e-shopu a také podzimní novinky i trendy ve světě prádla. Iva v kampani ukazuje každodenní situace ze života moderní ženy, která je neustále v pohybu.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Kubelková má strach před StarDance: Bude to hodně bolet! • VIDEO: Markéta Reinischová

  • Čistě ženská vinice

    pecky z redakce
    Autor: archiv firem

    Před více než třiceti lety se stala architektka Elena Walchová první a na dlouhý čas jedinou vinařkou v Jižním Tyrolsku. Teď už deset let jsou součástí její zavedené rodinné firmy i její dcery Julia a Karoline. To, že přišla odjinud, ji nejspíš pomohlo k jiné perspektivě pojetí tradičního oboru. Na své vinici Castel Ringberg a Kastelraz v Caldaru odstranila klasickou odrůdu Vernatsch ve prospěch jiných, modernějších terroirových vín s vědomím snížit výnosy ve prospěch kvality. Zkušení vinaři zpočátku jen vrtěli hlavou a zdvíhali obočí, časem však uznale ocenili její myšlenky. Teď pokračují v rozšiřování vinic až do výšky nad tisíc metrů, přitom dbají na půdu, kde leží jejich kořeny. Jak konkrétně? Stačí pár příkladů: Nepoužívají herbicidy, pravidelně mulčují vinice, výsevem luskovin dodávají zemi přirozeně živiny, zachovávají zde suché zdi a živé ploty na podporu biologické rozmanitosti, elektřinu ve vinných sklepech pokrývají solární energií, vlastní kvasinky vybírají ze svých hroznů, kartony na víno používají z recyklovatelného papíru, jezdí hybridními vozy.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    . • VIDEO: .

  • Ikona

    Zástupci značky Victoria’s Secret představili novou kolekci The Icon by Victoria’s Secret, která nabídne výběr podprsenek, spodních kalhotek a dalšího prádla, oslavujícího ženské křivky. Hvězdami kampaně, která se točí kolem nového modelu podprsenky Icon by Victoria’s Secret Push-Up Demi Bra, jsou talentované ženské ikony současnosti - Adut Akech, Hailey Bieber, Paloma Elsesser, Sui He a Emily Ratajkowski. Těšit se však můžete také na návrat oblíbených “Andílků” - Gisele Bündchen, Naomi Campbell, Adriany Limy a Candice Swanepoel.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Modelka Ming Xi upadla během přehlídky VS • VIDEO: Profimedia.cz/Instagram @likebe

  • Přijďte si zaběhat

    Pro všechny milovníky pohybu přichází tentokrát televize Prima již po osmé s tradiční akcí plnou endorfinu, zábavy, ale také celebrit. Přijďte si zasportovat, pobavit se a vyhrát spoustu zajímavých cen. Užijte si s rodinou, přáteli, spoluběžci, ale také psími miláčky den plný aktivit: V rámci ALPINE PRO Prima Run se totiž bude bavit celá rodina. 19. srpna se v pražské Stromovce už po osmé uskuteční báječný sportovní den pro celou rodinu. Na trať se mohou vydat profíci i amatérští běžci, maminky s kočárky, děti, ale i pejsci. Nejde o překonávání rekordů, ale o zábavu a potěšení pro celou rodinu. ALPINE PRO Prima Run je jedinečný pětikilometrový závod, který je hlavně o zábavě, i když závod je měřený a mnozí bojují naplno o stupně vítězů. Akce se budou účastnit tváře Primy, kromě ústředních postav seriálu Eliška a Damián (Emma Smetana a Robert Urban) se budou akce účastnit i jedničky českého sportu Michal Krčmář s rodinou, Jiří Prskavec s rodinou a bratři Svobodovi.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Emma Smetana: U koho sbírala zásadní herecké zkušenosti?

  • Vůně štěstí

    Úsměv uvolňuje hormony štěstí a přispívá k naší celkové pohodě – a pro vnitřní pocit štěstí není potřeba mnoho, jen správný postoj k sobě samé a k životu. Cítit se dobře, i když věci zrovna nejdou podle našich představ, a nebrat se příliš vážně. Mít se ráda taková, jaká jsem, a pak můžu zářit. To vše dokáže nejlépe vyjádřit velký, upřímný a okouzlující úsměv. Happiness od Betty Barclay je nová vůně pro silné a sebejisté ženy, které svou přirozenou energií a svým úsměvem inspirují sebe i ostatní. Ženy, které jdou sebejistě svou vlastní cestou a nebojí se chyb nebo toho, že nebudou perfektní. Ženy, které nalezly klíč k pravému štěstí.

  • Den rumu

    Podobně jako mají zamilovaní svoje dva hlavní dny v roce, Den svatého Valentýna a První máj, tak i ti, jejichž náklonnost je na poli destilátů orientována na rum, si můžou v kalendáři zakroužkovat dva dny. Mezinárodní den rumu připadá každý rok na stejné datum, 16. srpna, zatímco Světový den rumu, který založil redaktor World Rum Guide Paul Jackson teprve před pár lety, se slaví druhou červencovou sobotu. Ten srpnový má hlubší kořeny i tradici a navíc je jeho oslava letos stále před námi! Pokud bychom měli na takovou slávu vybrat jednoho rumového zástupce, volba by padla na rumovou legendu Plantation.

  • Milovníci opery

    Přímé přenosy z Metropolitní opery v New Yorku do kin budou pokračovat i v nové sezóně. Milovníkům opery nabídne, počínaje 21. říjnem, celkem devět titulů. Je mezi nimi léty prověřená klasika, ale i trojice úplných premiér na prknech newyorské scény. A právě tři premiérové tituly, Mrtvý muž přichází, kde září hvězdná mezosopranistka Joyce DiDonato, X: Život a doba Malcolma X a Florencie v Amazonii, aktuální sezónu přenosů otevřou. Z klasických titulů se diváci mohou těšit na Carmen, Nabucco, Madamu Butterfly, Romeo a Julii nebo Vlaštovku. Předprodej abonmá v pražských kinech Světozor a Aero a v Bio Central v Hradci Králové bude spuštěn 28. srpna.

  • Nový sky bar

    Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague, umístěný na střešních terasách hotelu Pytloun Boutique Hotel Prague na Václavském náměstí, nabízí hostům jedinečný zážitek ve vyšších sférách nad Prahou. S rozlohou až 220 metrů čtverečních poskytuje exkluzivní prostředí s nádherným 360° panoramatickým výhledem na Pražský hrad, Františkánskou zahradu, Václavské náměstí a celé panorama Prahy. Hosté si mohou užívat jedinečnou atmosféru venkovního prostoru v lounge stylu, který je vybaven pohodlným sezením, osázený slunečníky, květináči a truhlíky s rostlinami a květinami. S kapacitou pro 70 hostů k sezení a dalších 70 míst k stání je ideálním místem pro relaxaci, oslavy, setkání s přáteli nebo pořádání soukromých i firemních akcí. Otevřen je už od osmi hodin ráno!

  • I cesta může být cíl

    Českosaské Švýcarsko patří mezi nejkrásnější kouty naší země s jedinečnými přírodními krásami. Tento region lze poznat i z jedoucího vlaku. Hned několik linek jezdí okolo národního parku a prochází Chráněnou krajinnou oblastí Labské pískovce a Lužické hory. Nejkrásnější zážitek představuje jízda labským kaňonem a tratí kolem říčky Sebnitz, které se říká také Saský nebo Sasko-český Semmering. Po této trati jezdí regionální spoje linky U28 a labským kaňonem pak mezistátní vlaky EuroCity Berliner. Z vlaku lze pozorovat skalní stěny Růžového hřebenu, vyhlídku Belveder, Hřensko, dlouhou skalní stěnu táhnoucí se od Schmilky k Bad Schandau a na krátko lze zahlédnout špičku 52 metrů vysoké konstrukce osobního výtahu na skalní stěnu a obec Ostrau z roku 1905. V Bad Schandau překoná vlak Labe po 187 metrů dlouhém mostě Carolabrücke, který nese jméno podle poslední saské královny Caroly (1833 – 1907). Do Sebnitz pokračuje jízda kolem stejnojmenné říčky, kterou vlak překoná hned 25krát. Před stanicí Sebnitz ještě projede po dvojici větších viaduktů s délkou 97 a 148 metrů. Na trase je také velké množství tunelů. Celkem je jich sedm a dohromady mají skoro kilometr.

  • Magické nebe

    Dopřejte si jedinečný večerní zážitek! Naposledy v této letní sezóně už v sobotu 19.8. Čeká vás noční procházka po nejdelším visutém mostě na světě Sky Bridge 721, osvětlená Stezka v oblacích pod hvězdnou oblohou, přehlídka nočních ptáků s animačním programem pro děti a živá hudba v panoramatické restauraci Skalka. Nenechte si ujít Magic Sky Night už o víkendu 19.8. na Dolní Moravě.

  • Pro milovníky rajčat

    Do apartních gočárovských prostor bývalého bankovního trezoru v suterénu pražské restaurace Červený Jelen vstoupilo léto až tento týden. Přesněji řečeno letní menu, první v historii sezónních Trezorových menu šéfkuchaře Marka Fichtnera. Inspirováno je rajčaty a Itálií, nechybí na něm třeba losos s miso, candát & rak a další vybrané delikatesy. Letní menu je k dispozici každý týden od úterý do pátku od 18 do 22 hodin až do konce září, kdy jej nahradí menu podzimní.

Diskuse ke článku
.