Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pecky z redakce: Sexy design, ledová novinka nebo masážní mýdlo

  • 17. července 2023 | 06:00

    Máme tu další týden a opět jsem pro vás vybrala několik super tipů, které by vás mohly zaujmout. Módní design, který pracuje s každým kouskem látky, a beze zbytků tak spotřebuje použitý materiál, geniální ubrousky, které vám nejen v létě pomohou s lesklou mastnou pletí, a ještě mnoho dalších pecek.

    Pokud jste zvědavá, pojďte si prolistovat celý výběr, vsadím se, že si vaše po novinkách lačná dušička najde něco, co ji nadchne.

  • Bez odpadu

    Autor: archiv firem

    Společnost Fjällräven podruhé představuje limitovanou kolekci oblečení a vybavení Samlaren. Tato kolekce dává zbytkům látek z výroby nový život a silně v sobě zrcadlí závazky značky Fjällräven vytvářet nadčasové a kvalitní produkty bez zbytečného plýtvání materiálem a vytváření odpadu. Řada Samlaren, což švédsky znamená sběrač, vychází z klasických vzorů Fjällräven v nových barevných kombinacích a jedinečných vzorech. Jednotlivé kusy oblečení a doplňků jsou stejně odolné, funkční a spolehlivé jako jejich klasické varianty, získávají však přidanou hodnotu díky jedinečnému designu a použití upcyklovaných materiálů. Všechny výrobky z kolekce Samlaren jsou číslované a poznáte je podle originálního loga.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Dana Batulková: Nejkrásnější kabelky dostávám od syna Jakuba • VIDEO: videohub

  • Matující ubrousky

    Novinka od Biorythme je jako dělaná na letní dny. Matující ubrousky jsou báječné pro každého, kdo řeší neustále se lesknoucí pokožku. Možná i vy zažíváte to, co přináší zejména mastný a smíšený typ pleti: i přesto, že obličej ráno očistíte a opečujete (případně nalíčíte), za pár hodin se minimálně čelo a nos opět lesknou. Nejčastějším řešením je přepudrování, které podle nás není ideální volbou: veškerou špínu (případně bakterie a plísně) totiž zapracováváte štětcem do pleti.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    4 největší chyby v odličování: Kterou z nich děláte také? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

  • Není mýdlo jako mýdlo

    Rozhodně nečekejte, že byste našla v portfoliu značky obyčejné mýdlo, které vám z těla odstraní nečistoty. Díky celkovému nastavení a filozofii značky je zřejmé, že mýdlo rozhodně nebude jen jako čisticí podpůrný přípravek. Naopak, pevná mýdla značky Thermes Marins de Saint Malo jsou obohacená o spoustu látek, které skvěle působí na zdraví pokožky, její pevnost, a v neposlední řadě se díky nim regeneruje pokožka těla, kde je přípravek aplikován. Mýdlo se obecně vyrábí procesem zmýdelňování nebo saponifikace přírodních tuků. Po celém procesu je výsledná látka obohacena o výtažky, které pozitivně působí na pleť. Krouživými pohyby je dobré pleť po dobu devadesáti sekund masírovat, následně vzniklou pěnu smýt. Pokud jsou v mýdlu obsažena zrníčka či jiné pevné látky, dochází k exfoliaci odumřelé pokožky.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Influencerka PetraLovelyHair radí: Jak probudit pleť do nového dne? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

  • Z festivalu rovnou do kina

    Distribuční společnost Aerofilms uvede do kin dvojici dokumentárních snímků, která se s úspěchem v předpremiéře představila na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. S týdenním odstupem budou moci diváci zhlédnout nejdříve empatického vítěze Zlatého medvěda z Berlinale režiséra Nicolase Philliberta, Na lodi Adamant, a audiovizuální smršť mapující historii a vývoj médií Zázračný aparát, kterou produkoval dvojnásobný vítěz Zlaté palmy Ruben Östlund. Oba filmy míří přímo z karlovarského festivalu do českých kin a diváci jej tak budou mít možnost zhlédnout v široké distribuci již 13., resp. 20. července.

  • Letní balíčky

    Znáte značku Whoop•de•doo? Jestli ne, tak to je veliká škoda a měla byste se podívat, co její zakladatelka a designérka v jedné osobě Anna Marešová připravila pro ženy. Začala na venušiných kuličkách, potom z její dílny vyšel nádherný vibrátor a nakonec se pustila do dokonale padnoucích, praktických menstruačních kalíšků. Nyní máte jedinečnou možnost si tyhle dokonalé ženské pomocníčky vyzkoušet a pořídit je za super cenu v letních balíčcích.

  • Grilovačka na terase

    Fanoušci grilování, zbystřete! Holešovický Mama Shelter si pro všechny milovníky masa a letní pohody připravil speciální BBQ brunch! Na jediném místě v Praze si tak můžete užít nedělní odpoledne s grilovanými specialitami připravovanými přímo před vašima očima pod širým nebem. Na roštu se budou grilovat krevety s česnekovým máslem, kuřecí chipotle, losos a spoustadalších BBQ dobrot. Na své si přijdou i vegetariáni, na které mimo jiné čeká lilek s parmazánem, bezmasé mini burgery a bohatý salátový bar. V pauzách mezi chody pak můžete společně poměřit síly v kutlovních arkádovkách, uspořádat s ostatními přátelský zápas na stolním fotbálku pro 8 lidí nebo jen v klidu nasávat pohodovou letní atmosféru na té nejbarevnější terase v Praze. BBQ brunche se konají 23. 7. a 20. 8. od 12.00 do 15.00.

  • Záchrana včel

    Penny se už loni rozhodlo podporovat včely a včelaře a ve svém snažení pokračuje. V Botanické zahradě v Praze je partnerem expozice „Medonosné rostliny a včely“, která představuje návštěvníkům zahrady netradiční formou zajímavosti o životě včel a dalších hmyzích opylovačů a nabízí jim informace o rostlinách, které jsou včelami od brzkého jara do pozdního podzimu vyhledávány. Od května až do října letošního roku pak je také partnerem výstavy „Královna medu zblízka“, která návštěvníkům botanické zahrady ukazuje včelu medonosnou tak, jak ji neznají. Fotografie, které vznikly využitím mikrofotografické techniky skenovací elektronové mikroskopie, představují pomocí až 4 000x zvětšených fotografií detaily ze života včel. Autorem snímků je fotograf a vědecký pracovník Viktor Sýkora. V rámci spolupráce se SOUV Nasavrky a Českým svazem včelařů podporuje rovněž mladé včelaře a jejich soutěž Zlatá včela. Nejúspěšnější mladí včelaři této soutěže budou reprezentovat Českou republiku na letošním setkání mladých včelařů IMYB ve Slovinsku.

  • Módní hity podzimu

    Po lehkém a pastelovém letním snění by se do vašeho šatníku měly vrátit zemité barvy a teplejší materiály. Se stylovými úpletovými šaty ve skříni budete natěšeně vyhlížet pokles teplot, a na ochlazení budete kdykoli připravená i s jednoduchým pleteným pulovrem. Konec srpna ovšem může patřit i příjemně teplým dnům, do kterých se z kolekce s.Oliver hodí třeba lehká vesta v příjemném hnědém odstínu nebo pulovr s krátkým rukávem. Obojí stačí zkombinovat se stylovými neformálními džíny s rozšířenými nohavicemi nebo s pouzdrovou sukní z denimu a celý outfit podtrhnout šik kšiltovkou a praktickou ledvinkou.

  • Ledová novinka

    Léto a prosecco patří k sobě, všechny milovnice bublinek budou jistě souhlasit. Italské Mionetto Prosecco přichází s novinkou, která je nejen praktická, ale i stylová. Designové balení láhve není jen pěknou schránkou, která většinou letí rovnou do koše, vykouzlíte z něho chladící box na led, díky kterému budete mít skleničku vychlazeného prosecca vždy po ruce.

Diskuse ke článku
.