Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pecky z redakce: Největší filmový skandál, kouzelná podprsenka i unikátní sandály

  • pecky z redakce
    10. července 2023 | 06:00

    Přestože se celý minulý týden nesl na vlně filmového festivalu v Karlových Varech, našla se mezi zprávami i spousta dalších super novinek a tipů, o které se s vámi nyní chci rozdělit.

    Pojďme se podívat, co všechno jsem vybrala do výběru těch největších pecek!

  • Zdravé tělo

    Autor: archiv firem

    Výrobce minimalistické obuvi z amerického Colorada vytvořil ve spolupráci s podiatristkou Dr. Emily Splichal a její technologií Naboso Performance unikátní sandály Xero Shoes Naboso Trail. Speciální proprioceptivní materiál byl navržen za účelem pozitivní stimulace nohou a zlepšení držení těla a posílení pohybu. Propriocepce neboli „polohocit“ je schopnost nervového systému, která je nezbytná pro správnou koordinaci pohybu, registraci změny polohy těla, svalový tonus a průběh některých reflexů. Celých 70 % všech informací o prostředí, ve kterém se pohybujeme, získáváme přes proprioceptory v našich chodidlech.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Domácí pedikúra krok za krokem: Připravte nohy na léto • VIDEO: Adam Balažovič

  • Poradí si se vším

    Autor: archiv firem

    Pokud hledáte ideální podprsenku, která si poradí se všemi problémy naráz, pak je to Every-Way Bra. Nabízí 12 různých možností stylingu, a je tak skvělou volbou pro každý den. Ramínka podprsenky můžete nosit klasicky, za krk v širokém i úzkém upnutí, našikmo pro asymetrické topy či šaty, různými způsoby je lze křížit nebo odepnout úplně. Všechny podprsenky z nové kolekce jsou k dispozici ve velikostech 32B až 44DD. Kalhotky pak ve velikostech XS až XXL. Zakoupit je můžete od července v obchodě Victoria´s Secret v obchodním centru Westfield Chodov.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Triky s podprsenkou • VIDEO: Facebook

  • Mezikrok

    Autor: archiv firem

    Projekt Remix Comix je inspirativní spoluprací mezi Českou republikou, Slovinskem, Srbskem a Nizozemskem. V rámci tohoto projektu se umělci zúčastňují rezidenčních pobytů v jednotlivých zemích. V Praze probíhá rezidence Mezikrok, která se zaměřuje na zvýšení povědomí o výzvách, kterým čelí mladí dospělí při opouštění dětských domovů. Tito jedinci, kteří se často ocitají bez rodinné podpory a sociálního zázemí, čelí finančním, sociálním a emočním výzvám. Bohužel, mnoho z nich končí na ulici, ve vězení nebo předčasně ztrácí život. V rámci pražské rezidence pod vedením kurátorky Štěpánky Jislové se představují umělci Jakub Bachorík (Česká republika), Asja Komadina (Srbsko, Novi Sad), Neža Jurman (Slovinsko), Indi Hoorweg (Nizozemsko) a Jana Adamović (Srbsko, Pančevo). Společně vytvořili muralovou malbu na zdi populární kavárny Vnitroblock. Vernisáž muralu Mezikrok se bude konat 14. 7. od 18 hodin.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Miss z dětského domova Veronika Kašáková: O dvou letech života s vážnou nemocí syna i vztahu s mámou • VIDEO: Kisa Císařová

  • Největší Kazmova bouda

    Autor: archiv firem

    Vůbec první záběry ze svého celovečerního projektu ONEMANSHOW: The Movie představil Kamil Bartošek, známý jako Kazma, na MFF v Karlových Varech. Zvolil způsob, který překvapil a pobouřil. Distribuční společnost Bontonfilm pozvala média na tiskovou konferenci válečného filmu Tajný zákop s Jiřím Langmajerem, Jiřím Bartoškou, Kryštofem Hádkem, Hynkem Čermákem a Ondřejem Sokolem v rolích nacistických důstojníků. Zde se však místo těchto herců objevil Kazma a představil záběry ze svého filmu ONEMANSHOW: The Movie. Původně avizovaný válečný film Tajný zákop je jen jeho součástí. Slavné herecké hvězdy skutečně natočily své scény a záběry pro film. O tom, že jde o součást Kazmova projektu, a ne o samostatný snímek, však herci neměli nejmenší tušení.

    Film ONEMANSHOW: The Movie připravoval Kazma a jeho štáb čtyři roky v přísném utajení. Podle samotného Kazmy jde o jeho dosud největší projekt, přičemž jeho kousky nejsou hraná a fikční díla, ale skutečné provokace. Oficiální trailer naznačuje, že se na filmovém plátně tentokrát odehraje něco, co bude mít také přesah do reality. Dle slov v traileru je totiž jasné, že filmem v kině to nekončí, ale něco velkého naopak teprve vypukne. Od 17. 8. v kinech!

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Trailer k filmu Onemanshow: The movie • VIDEO: Onemanshow Production

  • Praktické a efektivní osvěžení

    Autor: archiv firem

    Skandinávská značka kvalitního designu Eva Solo vždy vymyslí něco praktického navíc. Proto dostala karafa MyFlavour do vínku špízovou špejli ve víku. Důvody jsou rovnou dva: skvělá přirozená chuť ovoce či zeleniny a pastva pro oči. Napíchněte čerstvé ovoce, bio citrony, bylinky nebo okurky ze zahrádky na špejli, naplňte karafu vodou, zašroubujte a nechte ji odpočívat v lednici. Díky víku neabsorbuje nežádoucí pachy z lednice. Místo toho se nasytí aromaty a chutí dobrot na špejli. A k tomu se bude krásně vyjímat na jídelním stole. Karafa MyFlavour Eva Solo je vyrobena z borosilikátového skla a nerezové oceli. K dostání je na e-shopu esklo.cz.

  • Uchované vzpomínky

    Autor: archiv firem

    Kateřina Němcová, která vedla mateřskou školu a několik let pracovala v marketingu, se na své mateřské dovolené pustila do projektu, který spojuje všechny její největší vášně. Se svou sestrou uchovávají vzpomínky na krásná léta plná smíchu a radosti z tvoření těch nejoriginálnějších děl našich malých dětí v podobě knih. Ty mohou vedle uměleckých děl obsahovat také fotky, nebo dokonce pohádku vytvořenou na míru dítěti. Kniha tak neslouží jen jako album vzpomínek, ale také děti motivuje ke kreativitě a zabaví je. Jen si představte, jak pyšné dítě musí být, když si vydá vlastní knihu! Knihy MIMIMAL pomáhají hledat cestu z raubířova papíru do knihy. Spousta rodičů přemýšlí nad tím, jak eliminovat štosy obrázků, které si jejich děti postupně nosí ze školy či školky. Cílem MIMIMAL je přenést umělecká díla na papír, a to primárně do knížky. Další cesty, například na tapetu do dětského pokoje či na nádobí, jsou v přípravách.

  • Léto plné barev

    Autor: archiv firem

    Objevte speciální novinku Douglas Collection inspirovanou odvážným a bohémským stylem indické značky – kolekci Ara Lumiere. Její součástí je například nepostradatelná a jedinečná paleta očních stínů Ara Lumiere. Okouzluje čtrnácti fantastickými barvami. Nabízí mnoho zajímavých kombinací od neutrálních odstínů po intenzivní pastelové a zlaté tóny, které rozzáří oči. Mimořádně hedvábná textura vytváří výrazné syté stíny, které se snadno nanášejí a roztírají.

  • Velká premiéra

    Autor: archiv firem

    Mission: Impossible, nejnadupanější akční série současnosti, se vrací na filmové plátno. V čele party agentů, pro kterou není žádná mise nesplnitelná, opět stojí Ethan Hunt, jehož představitel Tom Cruise se stal synonymem slovního spojení „nic není nemožné“. „Začali jsme tím, že jsem se Toma zeptal, co by chtěl ve filmu udělat,“ říká režisér Christopher McQuarrie, který natočil dva poslední díly série a jako scenárista je podepsán pod hitem Top Gun: Maverick. „Řekl mi, že chce na motorce skočit z útesu, a pak se zeptal, co bych rád viděl já. A já jsem chtěl vždycky natočit vykolejení vlaku. Tak se zrodily dvě klíčové scény,“ vysvětluje režisér. V kinech od 13. 7.

  • Mňamka i pro dietáře

    Autor: archiv firem

    Tohle ovoce převlečené za bonbon je bez lepku, bez přidaného cukru a (skoro) bez konkurence. Šťavnaté želé mňamky zaženou "mlsnou" a přitom si můžete říkat: “Vždyť je to jen ovoce!” Nové Mixies jsou želé bonbony, které jsou z 99 % tvořeny ovocem. Mixies maliny, pomeranče a borůvky se vejdou do každého zavazadla a vydrží jakékoliv teploty a zacházení, takže je to ideální ovoce na letní dobrodružství i do školních aktovek.

Diskuse ke článku
.