Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nejlepší filmová pokračování letošního roku: Na které bijáky se můžete těšit?

  • Lucasfilm, Amblin Entertainment
    6. února 2023 | 06:00

    Vypadá to, že letos budou kinosály praskat ve švech. Do kin míří hned několik pokračování úspěšných filmů. Na které trháky se můžeme těšit?

    Jestliže v dohledné době plánujete návštěvu kina, můžete si být jistá, že bude z čeho vybírat. Přinášíme vám tipy na ty nejžhavější plánované premiéry pro rok 2023, v nichž pokračují příběhy nezapomenutelných hrdinů. A nutno podotknout, že z toho máme velkou radost!

  • Asterix a Obelix: Říše středu — premiéra od 2. 2. 2023

    Autor: ČSFD, Christophe Brachet / Pathé

    Jedna z nejočekávanějších premiér letošního roku — Asterix a Obelix: Říše středu už je v kinech. V hlavní roli odvážného Asterixe pro změnu uvidíme režiséra snímku Guillaume Caneta, Gerarda Depardieu v roli Obelixe zase nahradil herec Gilles Lellouche. Dva odvážní Galové, kteří s pomocí kouzelného nápoje vzdorují nepřátelům, se vydají na další dobrodružnou výpravu. Tentokrát až do Číny v doprovodu princezny Sass-Yi. Podaří se jim zachránit zemi i čínskou císařovnu od chamtivých intrik prince Deng Tsin Ruina, který panovnici uvěznil? To se máme šanci dozvědět právě teď.

    Jak si povedou Asterix a Obelix v novém dobrodružství? Podívejte se na trailer k filmu:

    Video se připravuje ...
    Asterix a Obelix se vrací v novém příběhu na filmová plátna • VIDEO: Bioscop

  • Bez kalhot: Poslední tanec — premiéra od 9. 2. 2023

    Autor: ČSFD, WarnerBros.

    Nadcházející pokračování filmu Bez kalhot potěší především dámy. Show charismatického Chaninga Tatuma v roli „Magic“ Mikea pokračuje. I přes nevydařené podnikání se odhodlaný Mike nevzdává a rozhodne se vystupovat jako barman na Floridě. Kartami zamíchá Salma Hayek v roli bohaté paničky, která přichází s neopakovatelnou nabídkou. Má čisté úmysly, nebo jsou za lákavým angažmá skryté intriky? Necháme se překvapit.

  • Creed III (2023) — premiéra od 2. 3. 2023

    Autor: ČSFD, Metro-Goldwyn-Mayer

    Jestli máte slabost pro svalovce, pak se do kina vydejte začátkem března. Poběží tam už třetí díl slavné boxerské série. Ta však s sebou přináší i jedno zklamání. Budeme se muset obejít bez Stallona. Naštěstí alespoň hlavní představitel Michael B. Jordan zůstává. Dějová linka pokračuje v době, kdy se boxerovi Adonisu Creedovi skvěle daří v kariéře i soukromém životě. Vše začne být v ohrožení, když jeho bývalého kamaráda z dětství propustí po mnoha letech z vězení. Talentovaný boxer Damian (Jonathan Majors) ho vyzve k drsnému souboji, kde půjde o mnohem víc než jen o zápasnickou čest.

  • Vřískot 6 — premiéra od 9. 3. 2023

    Autor: ČSFD, Paramount Pictures

    Bojíte se ráda? Při sledování šestého Vřískotu vám bude tuhnout krev v žilách. Režie hororu s děsivým sériovým vrahem v masce ducha se ujali Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett. Děj se tentokrát odehrává v New Yorku, kde chtějí čtyři přeživší krvelačných zločinů Ghostface začít znovu. Ovšem má to jeden háček. Nebezpečné monstrum je jim v patách… Kromě napětí se to ve filmu doslova hemží hvězdami. Uvidíme třeba Courtney Cox, Drew Barrymore, Neve Campbell nebo Emmu Roberts.

  • John Wick: Kapitola 4 — premiéra od 30. 3. 2023

    Autor: ČSFD, Lionsgate

    Akčního hrdinu a bývalého zabijáka Johna Wicka (Keanu Reeves) jsme si oblíbili i díky jeho odvážnému čtyřnohému příteli — psovi bez jména. Tahle sympatická dvojka se už počtvrté vydává na další odvážnou misi a co víc… tvůrci rovnou slibují páté pokračování, které má mít premiéru za dva roky. Ve čtvrté kapitole, která do kin přichází koncem března, bude John Wick čelit mocnému nepříteli i ztrátě přátel. Podaří se mu porazit nebezpečnou Nejvyšší radu?

  • Rychle a zběsile 10 — premiéra od 18. 5. 2023

    Autor: ČSFD, Universal Studios

    Jste fanynkou rychlých aut? Už desátý film Rychle a zběsile se řítí na filmová plátna. Vin Diesel, Tyrese Gibson a další herci si znovu zazávodí. Tentokrát však bude partičce chybět jedna hlavní posila — postava detektiva Hobbse (Dwayne Johnson). Herec se prý rozhodl na natáčení nepodílet kvůli neustálým sporům s Vin Dieselem. A změny proběhly i na pozici režiséra. Justina Lina vystřídá Louis Leterrier. Důvodem má být Linova problematická produkční spolupráce. Zůstala mu tak alespoň práce na scénáři. O čem nejnovější film asi bude? Jisté je, že to bude jízda!

  • Indiana Jones a disk osudu — premiéra od 29. 6. 2023

    Autor: ČSFD, Lucasfilm / Amblin Entertainment

    Je to tady! Indiana Jones se zanedlouho vydává na další výpravu. Děj snímku vrací diváky do roku 1969, kdy mezi mocnostmi probíhá válka o vesmír. Z poklidného života vyruší amerického archeologa Indiana Jonese (Harrisona Forda) informace o pověření bývalých nacistů americkou vládou v boji o vesmír proti Sovětskému svazu. Nezbývá mu nic jiného, než aby se do celé záležitosti vložil v doprovodu své kmotřenky Heleny (Phoebe Waller-Bridge). Podaří se mu zabránit bývalému nacistovi a členovi NASA, aby ovládl Zemi i vesmír a nastavil v něm svá vlastní záporácký pravidla?

  • Aquaman and the Lost Kingdom (2023) — premiéra od 28. 12. 2023

    Autor: Profimedia

    Úspěšný příběh komiksového superhrdiny Aqumana Arthura Curryho (Jason Momoa), z poloviny člověka, z poloviny tvora z bájné Atlantidy, znovu ožívá. Navíc je dost možné, že vám zpříjemní sváteční čas. Dvojka divácky oblíbeného filmu z dílny režiséra Jamese Wana se v kinech objeví koncem roku. Tentokrát se musí Aquaman postarat o záchranu světa i celé Atlantidy. Všem lidem hrozí zhouba kvůli úniku nebezpečných sil. A i když jde o superhrdinu, rozhodně to nebude mít lehké…

Autor: Tereza Brožová
Diskuse ke článku
.