Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vraždící Ghostface je zpět: Víme, jestli se Vřískot 6 objeví i na Netflixu!

24. února 2023 | 06:00

Patříte mezi fanynky hororů? Pak vás jistě potěší, že strašidelná vraždící maska je zpět. Už šestý díl snímku Vřískot vlítne do kin za pár dnů. Premiéra je plánována na 9. března. O čem bude a na které hvězdy se můžete těšit v hlavních rolích?

Vedle několika stálých herců se v novém pokračování vyskytnou nové tváře. Naopak jedna hlavní postava v něm bude tentokrát chybět. Která? A objeví se snímek brzy také na Netflixu? Máme pro vás informace, které se hodí vědět o tomhle krvavém bijáku.

O čem je seriál Wednesday? Podívejte se na video:

Video se připravuje ...
Seroš X: Wednesday • VIDEO: Reflex.cz

Z Woodsboro do New Yorku

Při sledování šestého Vřískotu v řadě se vám nejspíš opět budou ježit vlasy hrůzou. Film pochází z dílny zkušených hororových režisérů Matta Bettinelli-Olpina a Tylera Gilletta, již mají na svědomí i další strašidelné počiny, jako jsou Krvavá nevěsta či Zrození ďábla. Děj se tentokrát přesouvá z děsivého městečka Woodsboro do New Yorku. Čtyři přeživší svědci krvavých zločinů Ghostface se tam přestěhovali a po hrůzných zážitcích chtějí začít žít nanovo. To ale ještě netuší, že nebezpečné monstrum není tak daleko, jak se domnívali…

Ortega z Wednesday jde vrahovi po krku

Parta lidí vedená postavou ztvárněnou Jennou Ortegou, slavnou díky populárnímu seriálu Wednesday, se bude i po přestěhování do New Yorku muset znovu tváří v tvář postavit hrůzám páchaným vrahem v bílé masce. Šestý díl má být ke všemu ještě o pár minut delší než ostatní díly, takže bude více prostoru pro chvíle hrůzy a napětí. Kromě toho prý v celkem 123 minutách filmu nebude nouze o mnohem zajímavější netradiční prostory i situace. Hlavní protagonisté seberou veškerou odvahu, aby se Ghostface konečně postavili. Uloví ho, nebo budou uloveni? To zjistíme už začátkem března.

Hvězdné obsazení

Ve filmu se to doslova hemží slavnými umělci. Září v něm mimo jiné třeba Drew Barrymore nebo Emma Roberts. Jednu z hlavních postav Taru Carpenter ztvární Jenna Ortega, která je evidentně pro strašidelné snímky jako zrozená. Po boku jí budou Melissa Barrera v roli Sam Carpenter i Courteney Cox jako Gale Weather. Velký návrat chystá také Hayden Panettiere, která se objevila ve čtvrtém snímku a nyní si v šestce svou postavu zopakuje.

Neve Campbell už ve filmu neuvidíte

Najde se ale i herečka, která se v pokračování slavného hororu už neobjeví, přestože byla u samého začátku celé filmové série. Jde o Neve Campbell, která hraje jednu z ústředních postav Sidney Prescot. Důvodem je fakt, že se umělkyně cítí nedoceněná a nabídnutý honorář jí vzhledem k jejím přínosům filmu přišel příliš nízký. Naopak dobrou zprávou je, že strašidelný snímek obohatí řada nových tváří. Mezi nimi jsou Tony Revolori z trilogie Spider-Man nebo Samara Weaving známá z filmu Krvavá nevěsta.

Bude novinka k vidění na Netflixu?

Objevuje se čím dál více spekulací o tom, že Vřískot 6 bude v brzké době k vidění nejen v kinech, ale i na Netflixu. Vzhledem k tomu, že Netflix s franšízou Scream (Vřískot) dlouhodobě spolupracuje a má práva na stejnojmenný televizní seriál, se zdají tyhle úvahy celkem logické. Budeme vás ale muset zklamat. Je jisté, že film prozatím na Netflixu určitě neuvidíme. Pátý a šestý díl mají na rozdíl od předchozích snímků od Dimensions Films na svědomí společnosti Spyglass Media Group a Paramount, a ta se udělit Netflixu vysílací licenci k pátému a šestému dílu zatím nechystá. Paramount je znám tím, že vyjma svých starších filmů si své filmy nechává exkluzivně pro sebe.

Autor: Tereza Brožová