Sladké modrofialové bobulky jsou nejen oblíbenou pochoutkou, ale také lék. Jsou totiž doslova nabité vitaminy, minerálními látkami a enzymy. Nejlepší jsou samozřejmě čerstvé, zbytek pak můžete usušit nebo nejlépe zamrazit a čerpat tak z jejich léčivé síly do příští sezony.
Čaj pro diabetiky
Čaj z borůvek snižuje obsah cukru v krvi, čímž pomáhá především cukrovkářům a lidem s nadváhou. Popíjením ale zastavíte například i průjem. Listy sbírejte vždy v květnu a červnu a sušte je ve stínu. Čaj připravíte tak, že 2 čajové lžičky listů z borůvek zalijete 50 cl vroucí vody a necháte asi 15 minut louhovat, poté scedíte. Do čaje můžete přidat i usušené plody borůvek, listy malin, kopřiv a nať jeřabiny.
Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+
Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.