Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Advent den po dni. Co udělat už tento týden a co můžete odložit?

2. prosince 2019 | 06:00

Necháváme se převálcovat. Místo toho, abychom bloumaly po městě se svařákem v ruce a kochaly se světýlky, šílíme s úklidem a lovem dárků. Jenže k tomu, abyste si letos advent užila a ještě stihla spoustu věcí, stačí málo. Trochu plánovat.

Je to tu! Advent začal a s ním i honička, stres a plnění úkolů, které jsme si samy na sebe vymyslely. Pomůžeme vám naplánovat si dny až do Vánoc tak, abyste zvládla všechno, co potřebujete, ale neskončila pod stromečkem uštvaná a zhroucená. Nechte se inspirovat a uvědomte si, že když nestihnete všechno, nic se neděje. Jeďte ve svém tempu. Důležitější než nablýskaná okna je vaše pohoda. Vystresovaná žena totiž pohodové svátky nevykouzlí.

2. 12.

S diářem v ruce: Co si nezapíšete, to se vám do pár minut vykouří z hlavy. Zvlášť když toho máte tolik. Upéct rohlíčky, koupit autodráhu, vyprat zimní bundy, dojít na besídku… Uf. Než se do všeho vhrnete, v klidu si sedněte a do diáře si naplánujte, co budete jednotlivé dny dělat. Ale pozor. Nesmí tam být jen povinnosti. Důležité je plánovat si i radosti a pak je dodržet. 

3. 12.

Hurá na adventní trhy: Ve všední den tam nebude tolik lidí, a návštěva adventních trhů s vůní pečených kaštanů a svařeného vína vás naladí na celý advent. Zajít na ně můžete klidně cestou z práce. Možná narazíte i na originální dárek, nebo na něco, co udělá radost vám.

4. 12.

Natrhejte barborku: Mít v prosinci na stole rozkvetlou větvičku má své kouzlo. Je to totiž symbol naděje a nového života, která je normálně spojovaná s jarem. Aby vám třešňové květy zdobily štědrovečerní stůl, natrhejte je právě dnes. O tom, proč je to důležité a jaké větvičky se dají ještě pořídit, se dočtete na straně 46.

5. 12.

Tip redaktorky Hany Za čerty a Mikulášem: Rozhodně půjdu 5. prosince na Kampu. Tam se totiž u Čertovky každý rok scházejí čerti. A Mikulášové a andělé. Letos se opět, a jistě zase neúspěšně, pokusím vystrašit svou malou neteř, která je tak hubatá, že se víc bojí čerti jí, než ona jich. Ale dáme si svařák, buřta a budeme si užívat předvánoční Malou Stranu.

6. 12.

Betlém Emmy Srncové: Její obrázky milujeme všechny. Jsou laskavé, něžné a vždycky fungují jako pohlazení pro duši. Co se jít podívat s celou rodinou na její jablíčkový betlém, který je k vidění na nádvoří Pražského hradu? Zážitek to bude pro všechny.

7. 12.

Do divadla na Saxanu: Oblíbenou čarodějnici známe všichni z filmu, ale teď je k vidění i jako divadelní adaptace. Hlavní roli Saxany ztělesnila Berenika Kohoutová, která se bude střídat s Vendulou Příhodovou, ale nepřijdete ani o Petru Černockou, Ivanu Chýlkovou nebo Jana Krase, kteří v představení také hrají. Tuhle sobotu se hraje ve Studiu DVA od 14 a 18 hodin.

8. 12.

Svíčka za mír nejen v duši: Dnes si zapalte druhou adventní svíčku na svém věnci. Je věnovaná míru, takže u ní můžete rozjímat nejen nad tím, jak by bylo krásné žít ve světě bez válek, ale i nad tím, jak důležité je cítit mír v duši, být v pohodě se svými blízkými a umět odpouštět ostatním i sama sobě.

Celý článek o tam, jak si den za dnem dělat během adventu radost si můžete přečíst v novém čísle magazínu Blesk pro ženy, které seženete na stáncích. Nebo si ho můžete objednat v tištěné či elektronické podobě ZDE >>>

 

Autor: archiv

Autor: red